Lexus CT 200h Hybrid Business Line (2011) #2
| Jaar van aanschaf | 2011 |
| KM-stand bij aanschaf | 11 km |
| KM-stand laatst | 30.000 km |
Na 1,5 maand
Op 1 april de nieuwe leaseauto opgehaald bij Louwman in R'dam. Ik heb voor deze auto gekozen vanwege de 14% bijtelling en omdat ik hem mooier vind dan andere hybride auto's. Auto is in november 2010 besteld op basis van een kartonnen model.
Mijn vrouw en ik moesten in het begin wel wat wennen aan het rijden in een automaat maar dat is inmiddels achter de rug. De auto rijdt erg confortabel en stil vergeleken met onze vorige auto, een Skoda Roomster.
Het onderstel is behoorlijk stug afgesteld, je voelt dat goed als je bv over klinkers rijdt.
De CT200h ligt vast op de weg en is zeer koersstabiel.
Tijdens het bergopwaarts rijden en versnellen maakt de motor veel toeren wat een soort van loeiend geluid maakt, dat was van te voren wel bekend uit de testverslagen, maar toch.
De eerste week van mei zijn we naar Frankrijk op vakantie geweest en hebben we ca 2500 km gereden en we zijn nog steeds zeer tevreden. Helaas wel een barst in de voorruit opgelopen, dat wordt volgende week hersteld. Ook is er wat materiaal losgekomen bij de voetenruimte van de passagier en het rechterportier, gelukkig was dat eenvoudig terug te duwen. De kofferbak is idd wat aan de krappe kant maar we kunnen genoeg zaken op de achterbank kwijt. Het wordt een ander verhaal als je met 3 of 4 personen op vakantie wil, daarvoor hebben we er een skibox bijbesteld.
Het verbruik na ca 5000 km is ongeveer 5,3 liter/100km en daar hoef ik niet echt mijn best voor te doen. De auto voelt wat traag aan maar is dat in werkelijkheid zeker niet. De kwaliteit van de geluids-installatie is goed en de mogelijkheden van de bluetooth zijn ook voldoende. Kortom wij hebben geen spijt van onze keuze.
Pluspunten :
+ Comfort
+ Geluidsnivo
+ Verbruik
Minpunten :
- Loslatend materiaal
- Loeiende motor
- Kleine kofferbak
Maand verder
Nog steeds volop tevreden.
Verbruik lijkt zich te stabiliseren rond 5,2 l/100km, daar zal mijn werkgever blij mee zijn.
Kleine mankementen zijn door de dealer snel en vakkundig verholpen.
Deze zomer naar Frankrijk op vakantie en dan zijn we weer 2500 km verder.
Na de 1e beurt bij 15000 km volgende review.
Omruilen
Bevalt nog steeds geweldig goed. Kreeg echter van mijn werkgever de mogelijkheid om de Lexus om te ruilen voor een nieuwe leaseauto. Gewikt en gewogen, vind de kleine kofferbak en tank toch wel een nadeel bij het 5x/jr heen en weer rijden naar Frankrijk. Er gaan toch steeds nog meer spullen mee dan verwacht. Heb gekozen voor een Renault Megane Estate diesel, ook 14% bijtelling meer kofferruimte en een grotere tank. Ben benieuwd, aflevering waarschijnlijk eind mei. Rij tot dat moment in een Prius oud model. Rijdt lekker maar een ander gevoel dan de Lexus.