Land Rover Range Rover Sport TDV8 HSE (2008)

Uitvoering | Range Rover Sport TDV8 HSE |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Range Rover Sport TDV8
Sinds 2 maanden rijd ik in een Range Rover Sport TDV8 uit 2008. Hiervoor reed ik een Jeep Cherokee (beiden op grijs kenteken).
Ik was niet echt op zoek naar een RR Sport. Echter bij een garage in de buurt stond deze plotseling te koop. Ik was wat flauw van mijn Cherokee en ik wilde altijd al wel een Range Rover. Dat deze op grijs kenteken was in combinatie met nog niet - al - te - veel KM's, besloot ik een kijkje te nemen.
Ik kreeg een goed inruil voorstel en een paar dagen later reed ik als een vorst in de RRS. :-)
Nu 2 maanden later geniet ik nog steeds van het enorme koppel (640 Nm) en zijn 275 pk's. De eerste paar weken is het vrij vaak lekker stevig optrekken, maar na een paar weken geniet ik er mee van om er lekker rustig mee te rijden. Ook al is er zoveel koppel, met een gewicht van +-2600kg wordt het nooit een raceauto.
Het verbruik valt mij erg mee. Bij mijn laatste lange trip naar Frankrijk reed ik gemiddels 1:10,5. Voornamelijk snelweg km's en standaard zo'n 140 op de Cruise Control. Dat rijdt heerlijk.
Nu, met mijn dagelijkse woon/werk en stadsverkeer, rijd ik gemiddeld 1:9. Op zich rustig maar af en toe ook even de V8 van zich laten horen. Dat valt mij erg mee.
Qua onderhoud heb ik (gelukkig;) nog niets vreemds gehad. Bij stevig optrekken hoor ik een vreemde suis. Schijnt een pakking te zijn, dit moet ik nog laten verhelpen. Voor de rest rijdt de Range als een trein.

Land Rover Range Rover Sport 4.2 V8 Supercharged Youngtimer! NAP, Leer, Pano, Pdc, LM..
- 2005

Land Rover Range Rover Sport 4.2 V8 Supercharged Zeer nette staat | Lage kilometerstand
- 2006

Land Rover Range Rover Sport 4.2 V8 Supercharged First Edition Youngtimer