Land Rover Discovery 2.7 TdV6 SE (2005)

autoreview

Land Rover Discovery 2.7 TdV6 SE (2005)

Signalement

UitvoeringDiscovery 2.7 TdV6 SE
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf146.000 km
KM-stand laatst295.000 km
Lezerswaardering: 43%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

bijna 2 jaar in bezit

 • 214.000 km

Allereerst een fantastische auto! Prettige reisgenoot. Ook een echte Land Rover met z'n gebreken. Als Land Rover liefhebber kijk je daar wel doorheen.
De auto gekocht met 146000 km op de klok. Het is trouwens een van de weinige handgeschakelde Discovery's.
Direct na de aankoop bleek de onderste draagarm speling te hebben, gelukkig door de verkopende partij onder garantie vervangen.
Aangezien dit een veel voorkomend probleem is heb ik ook de andere draagarm uit voorzorg laten vervangen.
Bij de 146000 zijn er ook Pirelli's all season opgekomen.

In de zomervakantie op vakantie met een caravan (1500 kg) en 5 personen met bagage. De totale combi even laten wegen voor vertrek op een weegbrug. Alles bij elkaar inclusief personen 4100 kg. !! En zonder probleem wordt dit vooruit getrokken door de 2,7 tdv6. Zelfs de berg bij Luik vormt geen probleem.

Onderweg helaas wel pech gekregen.... de EGR klep! auto afgesleept door de ANWB en enkele dagen moeten wachten op een nieuwe klep. Liever had ik gehad dat ze de kleppen hadden afgedopt maar dat wilde de garage niet en de ANWB ook niet. Tenzij ik afzag van verdere garantie en hulp onderweg tijdens deze reis. Tja........ je rijdt Land Rover dus is het wel prettig om de ANWB achter de hand te hebben ( ha ha)

Inmiddels bij de 180000 heb ik de EGR toch laten afdoppen en merk geen verschil in het rijden of verbruik.

Ondanks de soms hoge kosten voor onderhoud probeer ik het te plannen en geniet ik vooral van zijn rijeigenschappen. Ben een echte liefhebber waardoor je het ziet als hobby en een hobby mag soms wat meer kosten.


Wordt vervolgt

 • 235.000 km

Inmiddels nog steeds genietend van deze auto. Banden zijn inmiddels vervangen na ongeveer 75000 km.
Verder naast de reguliere beurten vervangen, Stuurstang en kogels ( 190000 km)cardanassen voor (220000 km) , Wiellager voor (220000 km)
Onderhoud laat ik uitvoeren door een specialist en ik hou zelf de beurten en eventuele extra's goed in de gaten. Op tijd de beurten en vervangen indien nodig.
Nog steeds genieten.......

Koppeling

 • 240.000 km

Nu inmiddels weer de 240000 gepasseerd. Alleen is de afgelopen week mijn koppelingspedaal afgebroken. Ik heb een handgeschakelde versie. De koppeling voelde die dag al vreemd aan en idd op een gegeven moment......knak...hij bleef tegen het schutbord aanstaan.
De ANWB heeft me geholpen en we zijn opgesleept waarna de garage uiteindelijk een nieuw pedaal alsmede ook een nieuw rempedaal heeft gemonteerd. Het wordt als set geleverd.
Dan ook nog maar even een beurt gegeven en hij rijdt weer als een zonnetje. Heerlijke auto.

Terreinbeest

 • 251.426 km

Nog steeds genietend van de auto op de weg heerlijk comfortabel met aanhanger, caravan, oid ook uitstekend te rijden.

In het terrein rijdt deze auto ook formidabel. Tov mijn vorige auto ben ik toch wat voorzichtiger met deze en dat wordt ook elke keer bewezen. Elke terreindag die ik in benut is er altijd wel wat... Van zand tussen velg en band, gevolg band leeg. Modderresten op draaistangen of velgen met als gevolg onbalans. Alles dmv goed reinigen op te lossen. Alleen met de defender had ik daar toch minder last van.
Ondanks het gebruik van wegbanden en met behulp van de terreinvering en electronica kom je erg ver. Neem dan nog even de capaciteiten van de chauffeur erbij dan wordt het een echt terreinbeest.
Wederom genieten............

Afscheid Disco

 • 295.000 km

Na 4 jaar plezierig en comfortabel te hebben gereden is het nu tijd om afscheid te nemen van de Discovery. Door persoonlijke veranderende omstandigheden heb ik besloten om er afstand van te doen.
Problemen heb ik niet echt gehad met de Discovery wel noodzakelijk onderhoud wat bij de kilometerstand. Om deze auto te rijden moet je wel een liefhebber.

Nu over naar een zuinige auto Volvo V70 1.6 Drive.......

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens