Land Rover Defender 90 D200 S (2021)

Uitvoering | Defender 90 D200 S |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
ONE LIVE, LIFE IT ( deel 2 )
Een "nieuw type" Defender, is dat wel een echte Defender... ?
Afgelopen decenia heb ik enkele Landrover Defenders in mijn bezit gehad - zie ook een eerdere review , vandaar nu deel 2 - . Tussen de defenders door heb ik ook gereden met een Toyota Hilux en een Landcruiser, de eerlijkheid gebied te zeggen, dat deze auto's betrouwbaarder zijn en ook een degelijke uitstraling hebben. Maar waarom dan toch deze defender? Misschien is het de "Landrover tik", ik vind het gewoon een geweldige auto met een heerlijke 6 cilinder 3.0 diesel-motor.
De Defender heb ik in 2021 nieuw gekocht, gelukkig waren het toen net 6 cilinder 3.0 diesels geworden (de eerste D200/D240 waren 4 cilinder), de auto rijdt en zit geweldig, eigenlijk compleet niet te vergelijken met de rijeigenschappen van het vorige model, behalve dan het King Of The Road gevoel, de hoge zit en het onaantasbare gevoel wanneer je het terrein in gaat, want ook daar is de New Defender geweldig in.
Op de gewone weg zijn de rijeigenschappen van de New Defender vergelijkbaar met een (zeer) luxe personenauto, ook het praktijk verbruik van 1:10 - veel korte afstanden - vind ik dit acceptabel.
De betrouwbaarheid..., de Toyota's mankeerde nooit iets, met de Defender heb je iets meer contact met de dealer.... De dealer - Jacob Schaap in Lelystad - waar ik de auto gekocht heb en in onderhoud heb heeft gelukkig een geweldige service !
Om af te sluiten met de vraag waar ik bovenaan dit artikel mee begon: JA het is een echte Defender: Hele fijne auto op de weg en in het terrein. Je stapt elke dag met veel plezier in je auto en ik geniet echt van elke kilometer. One Life Life It !!