Lancia Musa (2010) #2

Lancia Musa (2010)
Lancia Musa (2010)Lancia Musa (2010)Lancia Musa (2010)Lancia Musa (2010)Lancia Musa (2010)Lancia Musa (2010)Lancia Musa (2010)

Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2021

Eerste Ervaring

Ik heb de auto van een particulier gekocht via Marktplaats. Op de site van de RDW zag ik dat er geen oordeel werd gegeven over de km stand. Maar omdat bij de auto een complete administratie aanwezig was durfde ik het toch aan. De auto is geïmporteerd uit België.

Aan de auto waren een paar puntjes. De auto lekte koelvloeistof, trilde bij rijden en moest worden schoongemaakt. Verder moest ook de ditributieriem worden vervangen en moest de auto een onderhoudsbeurt krijgen.
Ik heb de auto gekocht voor minder dan de vraagprijs omdat ik het onderhoud van de prijs had afgehaald.

Een belangrijke reden voor het kopen was de gas installatie. Deze is in 2013 netjes in de auto geplaatst functioneerde goed.
Verder is de auto een speciale Poltrona Frau uitvoering waardoor het interieur extra mooi is gemaakt en heeft het alle opties. De combinatie maakt het een goede keuze.
Ik had me voorgenomen het onderhoud zo snel mogelijk te laten uitvoeren.

Eerste onderhouds Beurt

Vanaf de koop heb ik niet al te veel in de auto gereden. Dit omdat ik niet wist hoe goed de staat van onderhoud was. De vorige eigenaar kon wel bonnen overleggen van tot ze de auto kocht, maar niet al teveel van na de koop.
Zoals in de vorige review hierboven zou het een dure rekening worden want de distributieriem moet worden vervangen.
De auto heeft een grote beurt gekregen volgens het boekje, met vervanging van de distributieriem.
Ze hebben ook de lekkage gevonden van het koelwater. Dit lek was op een plek waar het LPG systeem was aangesloten op het koelsysteem. Die was gelukkig makkelijk te maken.
De voorbanden waren schuin afgesleten en het ijzer kwam er doorheen. Dit verklaarde een trilling die ik voelde tijdens het rijden. De uitlijning was gewoon heel slecht. Het lastige is dat de bandenmaat niet heel gangbaar is en het daardoor moeilijk is om goede banden te krijgen. Het was totaal ongeveer 900 euro maar het helemaal waard.

Het resultaat is een goed werkende auto.

Onderhoud van LPG

Onderhoud aan het LPG systeem.
Bij de grote beurt was het lpg systeem niet onderhouden. Dit omdat de garage geen ervaring heeft met LPG. Ik heb de auto bij een LPG specialist in de buurt gebracht.
De auto had ook een probleem met de LPG, omdat deze niet meer aan ging.
De reden was een kapotte temperatuursensor. Deze is vervangen en de filter is ook. Het gas werkt weer goed.