Lancia Delta 1.6 Multijet 120pk Platino (2009)

Lancia Delta
Lancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia Delta

UitvoeringDelta 1.6 Multijet 120pk Platino
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Hij blijft mooi !

In veel opzichten een betere auto dan mijn vorige Thississen :
betere wegligging, strakkere veren (m.n. over verkeersdrempels), lager verbruik, een duidelijk stijvere chassis.

Mijn Delta is voorzien van een selespeed versnellingsbak en is gechipped tot 150 pk. Met uitzondering van de parkeer sensoren a.d. voorkant, die continue op alles reageren (maar wel uitgezet kunnen worden), heb ik geen klachten. Op de grote weg met de cruise control aan is 1:19 goed mogelijk.

Net als bij de Thesis krijg ik veel positieve reacties : "mooie auto", "bijzonder model", "gave kleur combinatie", etc.

op- en aanmerkingen

Ik heb nu wat meer ervaring opgedaan en voel me wat meer gerechtigd tot het maken van wat op- en aanmerkingen.

Aanmerkingen : het GPS systeem heeft enkele opmerkelijke tekortkomingen, zo kun je niet alleen de visuele aanwijzingen krijgen, maar wordt de radio ed altijd onderbroken voor gesproken aanwijzingen. En dat is ergerlijk. Als ik van Amsterdam naar een adres in Utrecht wil, weet ik best de weg en heb ik in feite alleen de laatste kilometers aanwijzingen nodig. De GPS staat in feite alleen aan om mijn geschatte aankomst tijd in de gaten te houden en eventuele file meldingen te krijgen.

Ook een route invoeren waarbij snelwegen vermeden worden is niet mogelijk, altijd wordt je direct naar de snelweg geleid. Dat is niet handig als je voor een touristische rit de snelweg juist wil mijden of als de snelweg stampvol file staat.

Zelfs de goedkoopste GPS systemen bieden deze opties, waarom Lancia niet ? Waarom volgt er geen modificatie, ik zal de enige niet zijn die dit opgevallen is ?

Voorts zou het handig zijn als de knop van de afstandbediening van de achterklep b.v. 3 seconden moet worden ingedrukt om deze te openen. Nu zit je regelmatig al in de gordels om dan op het dashbord te lezen dat je klep open staat.

Opmerking : de kleur Perla Nadir/zwart (glazen) dak wordt zo mooi gevonden dat ik al twee keer een briefje onder mijn ruitenwisser vond met de vraag wat voor kleur dit was omdat de nieuwsgierige zijn auto in dezelfde kleur zou willen spuiten.