Lancia Delta 1.6 Multijet 120pk Oro (2009)

Lancia Delta
Lancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia DeltaLancia Delta

UitvoeringDelta 1.6 Multijet 120pk Oro
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2009

Zeer Goed.

Na zeer goede ervaringen met de Fiat Stilo Multiwagon(2007)was de leaseperiode helaas voorbij en mocht ik een nieuwe lease auto uitzoeken.

De keus voor een Italiaan was daarom ook niet zo moeilijk, omdat Fiat helaas geen alternatief aanbood in de Bravo(staion) klasse ben ik voor de Lancia Delta gegaan.De keuze voor deze bijzondere auto was een weloverwogen keuze wat betreft design en ruimte.

Op 6 juni was het zover na meerdere proefritten in deze auto kon ik hem ophalen bij een Lancia dealer te Eindhoven.Na alles uitgelegd te hebben was een nieuwe periode aangebroken van toch wel een beetje gewenning de eerste plaats een heel ander rijkarakter en vooral in vergelijk met de zeer betrouwbare 1.9jtd de rust en de souplesse.

Nu na 56000km(rij ongeveer 85.00km p/jaar) kan ik de tussentijdse balans opmaken en die is zeer en zeer belovend voor de rest van de leasetermijn.

Positief:

- Zit degelijk in elkaar geen rammels of andere rare bijgeluiden.
- Goede wegligging soms wat stevig qua demping maar dat wist ik van te voren.
- Zeer soepele/zuinige en stille 1.6jtd 16v. Verbruik nu na 56000km 4.8l/100km . Geen olieverbruik alleen een klein beetje koelvloeistof de eerste 10.000km.
- Lange onderhoudsintervallen 35.000km
- Ruim interieur
- Mooi design(dat is persoonlijk)
- Rust qua rijgeluiden t.o.v. de Stilo
- Zeer betrouwbaar
- Fijne semi-automaat heerlijk in de file gewoon uit laten rollen en niet alsmaar remmen.

Iets minder positief:

- Blue&Me qua telefoon zeer goed maar de navigatie met name de beperking/instelling nogal omslachtig een Tom Tom bied meer gebruikgemak dan dit systeem.
- Over de stoelen is natuurlijk al het een en ander geschreven dit kan ik ten dele beamen.Te weinig zijdelingse steun is het gene waar ik ook last van heb ze zijn gewoon te vlak waarom geen Recaro's waar de vroegere Delta HPE's mee uitgerust zijn die waren langer en beter instelbaar.

De totaalbalans na 56000km

Zeer fijne auto gemaakt voor plezierige kilometers en aanrader!

9,5