Kia Sportage 2.7 V6 4WD Adventure (2006)

| Uitvoering | Sportage 2.7 V6 4WD Adventure |
| Versnellingen | 4, Automaat |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand bij aanschaf | 4.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De V6 is echt meesterwerk en op de automaat heb ik absoluut geen commentaar. De Adventure uitvoering is dermate uitgerust met extra’s dat deze zelfs luxer is dan de huidige x-treme. Ik heb zelf gezorgd voor een twee-kleurig geplooid full leder, klant specifiek; verder stoelverwarming; dubbel-Din DVD speler met TFT display, touchscreen en achteruitrij camera; donkere ramen; 18 inch 255-45 wielen; Bi-Xenon HID koplampen Philips technologie... etc.
Oh ja, de auto rijdt op LPG goedgekeurd door Kia NL. Het is een Vialle LPI installatie met een helaas te krappe ringtank (bruto 55l, netto 42l). Helaas heeft Vialle hierover niet klantgericht nagedacht want andere Vialle centers bouwen buiten Kia NL om 84l tanks in, met een 3cm verhoging van de kofferbak bodem... Nou ja iets om over na te denken.
De auto rijdt goed, op gas 1:7 woon-werk verkeer, maar daarvoor rij je een zijdezachte V6 met voldoende pit en toch ook zeker comfort. De ruimte binnen is riant, ik heb het gevoel dat in vergelijking met de Sorento alleen de kofferbak wat kleiner is. Qua wegligging alleen lof, comfortabeler geveerd dan de Sorento en in bochten toch sportief en dat voor 1650kg op hoge poten, ik ben uit het verleden het Beierse Motor Werk gewend, maar dit is gewoon ook goed, niks mis mee, dat was een verassing.
Mijn Sportage was een van de eerste V6 op gas dus moest dat toch met ’Trial and Error’ nagesteld worden met aangepaste software in het Vialle besturingssysteem, echter netjes en vlot opgelost.
Alleen die tank zou echt groter moeten.