Kia Sorento 3.3 V6 X-clusive (2007)
Uitvoering | Sorento 3.3 V6 X-clusive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Een Beest van een zeer ruime en comfortabele SUV.
De Kia Sorento EX 3.3L V6 :
Ik kan niet anders zeggen dan:
Een Beest van een zeer ruime en comfortabele SUV.
Stoere, oersterk, héél snelle, Oké, lust wat, maar ik rij dan ook geen honderden kilometers op 2x per jaar naar een vakantie bestemming in Nederland...dus puur voor de fun heb en rij ik deze nog echt op een auto lijkende Kia Sorento 3.3 V6 in vergelijking met de oerlelijke mismaakte modellen van elk merk die nu op de markt zijn.
Inmiddels is het 6-05-2020 en staat er op de teller 157050 Km en bevalt de Sorento mij nog uitermate uitstekend.
Evaluatie na anderhalf jaar
Zo, daar ben ik weer...tijd voor een evaluatie....
Ik rij er nu zo'n anderhalf jaar mee en nog steeds stap ik met een soort ongeduld m'n deur uit om in het beest te stappen en hem te starten....dat is één.
2: Ben nu 3x met volle tank naar Erm in Drenthe (228km) gereden met onze 2 honden die ruim achterin de bagageruimte kunnen vertoeven en zelfs languit kunnen liggen. En ik moet zeggen, als je normaal rijd en de aangegeven snelheid aanhoud (100km/120)km dan vind ik het verbruik toch wel meevallen voor zo'n zware 6 cilinder....vooral als je op de cruis control rijd. Tank was 3/4 leeg
3: Verder wat kortere ritjes, waar ie dan iets meer brandstof door verbruikt, maar dat weet iedereen omdat de machinekamer niet op temperatuur komt en dan zijn die ritjes meestal in de bebouwde kom in mijn woonplaats.
Maar ik zeur hier niet over en leg er hier zeker niet van wakker.
4: Nu iets wat minder prettigs.....Uh, 6x hittebestendige bougies moeten laten vervangen (160.00km) Maar hier schrik je van, hoewel ik wist dat deze bougies prijzig zijn en het spruitstuk gedemonteerd moet worden om bij de bougies te komen. En natuurlijk de pakkingen van het spruitstuk vernieuw je dan. Kosten: €3.09 wat op zich wel meevalt als je je bedenkt er weer 160.000 km me te kunnen rijden (als ik het haal met mijn leeftijd)
5: Ik kreeg wel een vervelende foutcode van en Lambdasonde, die geen activiteit gaf (deze heb ik gewist met mijn eigen diagnose apparaat)
dat word ,als ik deze moet laten vervangen een kostenplaatje van €2.20 of ze kunnen ook een trucje uithalen en iets tussen de sonde en de kabel die naar de computer gaat monteren wat €75 gaat kosten.
Verder ben ik zeer tevreden over de rijeigenschappen, het ruime en hoge uitzicht, de wegligging en het gemak waarmee je dit grote ding zonder moeite overal naartoe manoeuvreer met toch wel een iets grotere stuurwiel als de standaard maten in andere auto's.
En natuurlijk het grommende geluid van deze 6 cilinder vind ik waanzinnig.