Kia Rio 1.5 LS (2002)
Uitvoering | Rio 1.5 LS |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De auto stamt uit 2002. We hebben gekozen voor de LS versie, omdat deze bij de dealer binnen 3 dagen te leveren was. We rijden er nu ongeveer 3 jaar mee, en nog steeds geen grote problemen gehad. In het begin is de auto wel weg geweest om het slotje van de achterbank te laten vervangen en de kentekenplaat te laten vastzetten, dit is overgens onder garantie gebeurd. We zijn nu 3 keer met de auto op vakantie geweest, en afgelopen jaar in de bergen van Frankrijk, met dakkoffer en volle wagen, trok de motor het prima. Je moest wel met een vaartje de berg op rijden, anders zakte het metertje van de kilometerteller.
Een aantal maanden terug is er een deuk in het voorscherm gekomen, wat vergoed is door de verzekering.
We zijn nu helaas een stuk minder tevreden over de auto. Hij begint nu, na 4 jaar en ongeveer 66.000 kilometer z’n gebreken te laten zien. Met de afgelopen servicebeurt (75.000 km) waren we 1.500 euro kwijt aan het repareren van de auto. Hier heb je bijna een tweedehands Rio van het zelfde bouwjaar en dezelfde luxe voor. De opvolger van onze auto, die voor over een jaar gepland staat, zal beslist géén Kia meer zijn.
Problemen door slijtage:
-Banden (30000 KM)
-Distributieriem (65.000 km, uit voorzorg)
-Voorste uitlaatdeel (65.000 km)
-Koppeling (65.000 km)
-Voorbanden (65.000 km)
Problemen, schades
-Deuk in R Voorscherm (gerepareerd)
-Deuk in Bestuurdersdeur (Gerepareerd)
-Pakeerschades
Andere Problemen:
-zit een piepje in het ventilatiesysteem.
Terugroepacties:
-Brandstofrailmodificatie
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee