Kia Rio 1.4 CVVT Super Pack (2014)

autoreview

Kia Rio 1.4 CVVT Super Pack (2014)

Signalement

UitvoeringRio 1.4 CVVT Super Pack
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf5 km
KM-stand laatst276 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Kia Rio 1.4 FIFA World Championship pakket

 • 276 km

Eindelijk, daar is hij dan, mijn nieuwe witte Kia Rio. Na een hoop gezeur te hebben gehad met mijn oude Opel Astra heb ik besloten om een nieuwe Kia te kopen, mèt 7 jaar garantie :)

Afgelopen week de auto opgehaald bij een dealer net over de grens bij Arnhem. Goede service en aangezien ik in Duitsland woon betaal je gewoon veel minder voor je nieuwe auto.

De eerste indruk was geweldig. Vanwege de winterbandenplicht hier hebben ze voor de winterbanden mooie zwarte 5 spaaks 15" velgen onder de auto gemonteerd. De originele licht metalen velgen blijven nog even in de schuur liggen.

De eerste ervaringen zijn geweldig. Mooi pakket met stoelverwarming, stuurverwarming, getinte ramen en 16 inch LM velgen. Ik heb voor de 1.4 6 bak gekozen omdat ik best veel snelweg rijd en de 6 bak mij toch rustiger en zuiniger lijkt bij wat hogere snelheden. Ik heb nog te weinig KM's gemaakt om goede verbruiksmetingen te doen, maar deze zal ik zeker doen. Eens kijken of hij echt zo duur loopt als iedereen beweert. De 1.4 motor, met ik meen 110 of 115 pk, doet goed zijn werk op de binnenwegen en snelweg. Betreffende de gevoelloosheid in het stuur heb ik weinig te melden. Persoonlijk het ik hier geen last van. Misschien komt dit nog met een wat hardere zijwind.

Een paar maanden terug had ik een Rio van de ANWB te leen omdat mijn Astra het weer eens begeven had. Toen ontdekte ik de zeer irritante automatische raam ontwaseming. De aircro gaan vanzelf aan en als die eenmaal aan gaat, krijg je het moeilijk weer uit. Dus in mijn nieuwe Rio toch deze functie uitgeschakeld. Je dient de linker draaiknop ingedrukt te houden en dan 4 of 5 x de front heat knop snel indrukken. Het display begint dan te knipperen en dan is het uitgechakeld.

De volgende review zal bij iets van 2000/3000 km zijn en met de verbruikscijfers.

>8700 KM

De eerste 8700 zitten er weer op. De auto rijdt nog steeds heerlijk. Het verbruik valt me alles nog mee. Ik rijd veel autobahn 150km/h + en het gemiddelde verbruik voor mijn 107 PK sterke Rio is tot nu toe 6,7l op 100km. Overigens haalt hij nèt geen 200 km/h op de TomTom.

Verder heb ik niet echt klachten over de auto. Ik merk dat hij sinds de laatste 2000 km eindelijk ingereden is. Bij 5000 km heb ik er cruise-control in laten bouwen door de dealer, door de lange afstanden die ik afleg is dit gewoon heerlijk. Kostte me 500 euro maar het is het zeker waard. Waarom ik de 1.4 heb genomen was vanwege de 6-bak. Ik verwachtte dat hij op de autobahn aanzienlijk minder toeren zou maken bij 120/130 km/h vanwege de zesde versnelling, dit is echter een teleurstelling, het zijn gewoon 3500 toeren bij 130 km/h.

Het enige mankement dat zich nu voordoet is een vreemd fluitend geluid in de versnellingsbak als je de auto in de 5de versnelling uit laat rollen van 80 km/h naar 60 km/h. Terug naar de dealer geweest en binnenkort een afspraak om dit te laten verhelpen.

De wegenbelasting in Duitsland is om te verwaarlozen. Wegenbelasting in NL voor deze auto is 106 euro per 3 maanden. In Duitsland betaal ik 96 euro per jaar.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Kia Rio

Kia
Kia Rio 1.0 T-GDI MHEV 100pk ComfortLine (5D/6H)
€ 399