Kia Rio 1.2 CVVT Super Pack (2012)

UitvoeringRio 1.2 CVVT Super Pack
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Kia Rio gebruiksonvriendelijk

Ik ben sinds april 2012 eigenaar van een Kia Rio. Aangeschaft vanwege het niet hoeven betalen van wegenbelasting, zuinigheid en 14% bijtelling. Ik vind de Kia niet erg gebruiksvriendelijk. Met name het touchscreen voor navigatie en radio is niet intuïtief te gebruiken. Het zal allemaal wel in het instructieboekje staan, maar ik vind dat het bijna vanzelf zou moeten gaan. Je moet je ogen van de weg houden om het scherm te bedienen. Onveilig! De auto is niet zo zuinig als ik had gedacht. Ik haal met veel moeite 6,8 l/100 km en ik doe er veel moeite voor. De auto doet er lang over om de voorruit te ontwasemen resp. te ontdooien.
Verder is de aangrijping van de koppeling onprettig. De auto slaat, als je niet veel gas geeft, herhaaldelijk af. En dan nog de cruise-control, die je met twee handelingen aan moet zetten en waarbij de snelheid terugloopt. Dat vereist een derde handeling om de auto weer op de oorspronkelijke snelheid te krijgen. Omslachtig. Dit leidt allemaal af van het rijden.
Verder kreeg ik de auto met een sterk verouderde kaart in het navigatiesysteem.
Het follow me systeem waarbij het licht nog 30 sec. blijft branden is niet uit te zetten. Alleen als je de afstandsbediening gebruikt om de auto te sluiten en je drukt twee keer, gaat ie eerder uit.
Ben niet echt blij met de auto

5,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee