Kia Rio 1.2 CVVT Super Pack (2012)

Kia Rio
Kia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia Rio

UitvoeringRio 1.2 CVVT Super Pack
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Kia Rio Super Pack

Het is al weer twee weken geleden dat ik mijn lease Wendy Brown Kia Rio kon ophalen. Het is een economisch karretje met meer dan voldoende ruimte en luxe.

De Kia dealer kon de auto zowat uit voorraad leveren, niets dan lof over de dealer in Delft, komt de afspraken altijd na en is zeer klantvriendelijk ingesteld.

De key less entry is even wennen, maar na een paar keer uitproberen lukt het altijd de auto veilig af te sluiten en gaat de follow me home-verlichting uit. Zodra je gewend ben aan de sleutel in de tas of jaszak, weet je niet beter. Als je dan weer met een sleutel met je andere auto gaat rijden het toch weer even zoeken.

De automatische stand van de airco, ruitenwissers en verlichting werkt prima, je hebt er geen omkijken meer naar.

Qua rij-eigenschappen is het even wennen in de Rio, vooral de stuurbekrachtiging voelt bij lage snelheden vrij soepel aan. Schakelen gaat prima en makkelijk, de eerste versnelling is de eerste keren even oefenen, maar nu volledig onder controle. Verder kun je goed accelereren, hoewel dat soms betekent dat je even terugschakelt bij een snel uit te voeren inhaal manoeuvre.

De stoelen geven veel steun, de bestuurdersstoel is goed in te stellen voor een ideale zitpositie. Ook achterin is er veel ruimte voor volwassen passagiers.

De auto haalt met mij als bestuurder een gemiddeld verbruik van 6,1 ltr/100km. Zowel stads- als snelwegritten. Na 1000 km kreeg ik van de boardcomputer een aanmoedigende level 2 van 10 melding te zien, voor mijn (nog niet voldoende) zuinige rijgedrag. Ben benieuwd of ik ooit level 10 ga halen. Het start en stop systeem werkt perfect, ik ondervind er geen hinder van.

De standaard radio heb ik laten vervangen door een achteraf ingebouwd AVIC Pioneer systeem, gecombineerd met betere boxen, geeft dit een prima geluid in de Rio. Echt vele malen beter dan het afgrijselijke geluid van de standaard audio. Enige nadeel is nog dat de muziek op de achtergrond aanblijft wanneer je een telefoontje aanneemt. Ik heb nog geen onderzoek gedaan of er ook een volledige mute functie bestaat in het Pioneer systeem. De Bluetooth verbinding is uiterst simpel in te stellen met je telefoon.

De cruise control bevat nog wat geheimen, hij werkt wel, maar het blijft raar om de gaspedaal controle over te geven aan een machine.

De Hill-assist mag een paar seconden langer aanhouden, nu springt de assistent soms net iets te vroeg eraf, waardoor je onbedoeld toch nog naar achteren rolt.

De tijger-neus van de auto, gecombineerd met de 17 inch velgen geeft mijn Rio een sportief uiterlijk. Ik kon het dan ook niet laten sportpedalen, instaplijsten en een designstootlijsten set te laten monteren om de auto nog verder op te leuken.

Kortom ik ben zeer tevreden met mijn nieuwe lease auto! De Kia Rio is zeker een aanrader.