Kia Rio 1.2 CVVT Super Pack (2011)

UitvoeringRio 1.2 CVVT Super Pack
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

rio

Ik heb de rio nieuw gekocht in dec 2011.
na inruil van ook een rio model 2007 waar ik onbezorgt 100 duizend mee heeft gereden.
De huidige rio heeft alweer 46000 km gelopen naar tevredenheid ,het brandstofverbruik makkelijk 1 op 18 als je de 110 maar niet voorbij gaat.helaas helaas moet ik vertellen twee kachelkleppen vernieuwd,krakend dashboard verholpen,aircopomp vervangen,3 stuurwielen.iets met de koppeling.tja dan is het wel weer fijn dat je 7 jaar garantie heeft anders had je toch echt een probleem gehad.dusss op naar de halve ton.

bijna 100 duizend

nu bijna 100 duizend km gereden te hebben rijden we nog steeds 5,5 ltr bij 105 km/u op de navi.
inmiddels zijn de fabrieksbandjes aan vervanging toe wissel wel steeds met winterbandjes.her en der komen er nu wel krassen op het kunststof van de deuren .en er komt nu een rammelend geluid uit de machinekamer.waarschijnlijk de kettingspanner word na gekeken eerdaags.voor de rest gaat ie gewoon door .

gaat gewoon verder

gisteren inspectie beurtje gehad ,olie enz..
de rio is nog steeds helemaal droog aan de onderzijde.voorremmen moeten bij de volgende beurt vervangen worden werd gezegd,tevens ook een rondje banden die zitten er nog op van de fabriek.
m,n verbruik ligt nog steeds op 5,5 ltr.bij 110 op de teller en is volgens tom tom dan 100 km.
Ik hoor geen kraakjes of andere dingen . er komen wat gebruikers sporen op de wang van de stoel dit komt door het instappen en wat steenslag op de voorzijde.ik wacht op de rio 3 cylinder en dan is kijken.

gewoon verder

wij zijn nu op 120 duizend pas een beurt gehad en eerste apk voor 1025 euro.nieuwe remmen rondom en schijven voozijde en grote beurt.voor de rest nog steeds droog aan de onderkant.verbruik is nu wat hoger 6.5 ltr/100km dit komt door de winterbanden.wat ik wel merk dat de rio veel koplampen verbruikt 1 a 2 lampjes per jaar.
er komen wat gebruikers sporen bekleding wat slijt bij de bestuurders stoel komt door het instappen.voorruit zitten wat pitjes in.
geen krakjes of piepjes of airco problemen en stuurwiel problemen was in begin wel anders.
dus blijven we nog door gaan ermee.

dement

Ik zit nu op 136 duizend km en heb het idee dat de rio niet veel zin er meer in heeft.heb wel is gelezen als de garantie over is begint het ,krijg wel de indruk.
voor stoel slijt nu wel erg snel kale plekken komen eraan.
usb stopt er af en toe mee en gaat dan gewoon naar cd of radio ligt eraan welke zin de rio heeft.
ik dacht onee weer de airco eruit ramen beslaan .oke.
nu werk deze ineens weer perfect.
gieren van de koppeling word nu wel erg aanwezig .
afgelopen week hoorde ik een rare knak ergens rechter kant ,,draagarm ??. niet meer gehoort.
verbruik is nog steeds constant rond de 1op17 op ongeveer 500km in de week snelweg alleen.smorgens hoor ik de injectors even tikken terwijl er full synthetische olie in zit en netjes een merk benzine tank
ik ben al aan het kijken voor iets anders .

7,5