Kia Rio 1.2 CVVT Plus Pack (2012)
Uitvoering | Rio 1.2 CVVT Plus Pack |
Mooi model auto.
Enegie label A.
Wegen beladsting vrij.
Prijs
En niet zo klein beestje.
Dit is wat mij aansprak.
De ervaring:
wegebelasting vrij TOT 2014! dat wist ik al voor de aankoop.
Sturen: Ja het is waar wat in de meeste reviews staat. Het snelweg zenuw stuur gedrag zegmaar. dit komt waarschijnlijk door te slappe veren met stugge shokdempers. De wind kantelt de carrosserie waardoor je het gevoel krijgt dat je van koers raak.
Power: genoeg, vlot zat. Het is geen racemonster.
verbruik: zuinig, NEE. 1 op 16 vind ik voor zo auto normaal. en dan rij je echt zuinig.
Helemaal treurig is het met een koude moter.Het verbruikis dan 1 op 6.5km.
voorbeeld:
66 km staat BC op 5.6L op 100km
na 2 korte ritten a 1 km staat de bc op 5.9
dus het verbruik op die 2 km is 1 op 6.5
meer mensen bevestigen dit bij KIA motoren.
Verder rij de auro wel netjes. hill assist werkt ook alleen stinkt het daarna naar verbrande remblokken. Dus ik wil het uitlaten zetten.
Schakelen. Zou geen problemen moeten zijn, maar toch is het van 1 naar 2 schakkelen een ervaring appart. je hoort de bak schrappen, metaal op metaal geluid en gebonk. zelf hoor ik het geluid van buiten. En dit alles met volledig ingetrapte koppeling.
De overige versnellingen gaan overgens probleem loos.
Voordelen:
belasting vrij tot 2014
model
uitrusting
stil
7 jaar gerantie
nadelen:
verbruik
versnellingsbak
weg gedrag op snelweg.
Zal binnen kort met de dealer contact opnemen om het versnellings bak probleem te laten oplossen.
zal over 1500 KM weer een update uitvoeren of dat er iets is verandert.
Slechte Ervaring
Ik heb al verschillende problemen gehad met mijn KIA RIO
- Dashboard trilt / kraakt tijdens het auto rijden. Al van af het begin toen ik deze auto kocht. Maar dat is eigenlijk nog niet echt een groot probleem. Dit probleem is wel deels verminderd. Ik heb geen hoop meer dat dit helemaal aar mijn tevredenheid word opgelost, ondanks dat de dealer verschillende keren dit probleem heeft proberen optelossen.
- Ergens eind januari 13000KM. uitbreken bij sterk of hard remmen op een vochtig wegdek. probleem opgelost door linker achter rem te vervangen.
- 13-02-2013 14000KM Auto radio Display kapot. radio vervangen
- 27-02-2013 14700KM Verbruik steeg naar 7L/100KM
Bij 60KM/H in de 5. Ik stap uit en rook dat mijn auto stonk, toen ik achterkant van de auto stond. Volgde ik mijn neus en kwam dus bij de rechter achter wiel terecht. Ik verbrande mijn vingers toen ik de stalen velgen aanraakte. Heb toen Kia dealer gebeld. Die rade mijn aan om de KIA assistance te bellen. Binnen 20 min werd mijn wagen naar de dealer gebracht. Een collega heeft me bij de dealer afgezet. Die er toevallig in de buurt woont. Maar het probleem was dat er pekel en vuil in de rem cilinder was gekropen, waardoor je rem niet mee goed terug loopt. Dus rechter achter rem vervangen.
Ik ben dus niet te spreken over de kwaliteits ervaring van mijn KIA. Ik weet dat er veel mensen zijn die zeer tevreden rond rijden met een RIO. Vooral de rem problemen hebben mijn vertrouwen in deze auto helemaal weg genomen. Wie weet komt er binnen een jaar weer rem probleem voor bij deze auto. Dan heb ik wel nog 6 jaar garantie maar ik heb maar 1 leven. En dan ben ik K.I.A.
Over de service van de dealer ben ik tevreden. Is eigenlijk de beste dealer die ik heb gehad.
Teleurstelde kwaliteit
Het ging eigenlijk best goed. De laatste jaar. Niet echt problemen gehad. Buiten een paar lekke banden.
Maar bij 31000KM had ik weer een rem incident. Waarbij de auto uitbrak op een recht droog stuk snelweg.
Rem verschil laten meten bij de dealer. En inderdaad, een rem verschil tussen de 15 a 20% op de achter remmen. Dit zou technisch door de keuring heenkomen zei een monteur.
Een afspraak gemaakt om de remmen weer eens te laten repareren.
Een dag voor de afspraak zijn ook de airbags in storing gegaan.
Moet weer een afspraak maken om de airbag computer te vervangen.
Dag na de rem reparatie liep de rechter achter wiel weer eens aan. Niet zo erg als eerst maar wel merkbaar in je verbruik. Na een paar keer flink remmen en met de handrem lopen spelen lijkt het niet meer voor te komen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee