Kia Rio 1.2 CVVT Plus Pack (2011)

Kia Rio 1.2 CVVT Plus Pack (2011)

UitvoeringRio 1.2 CVVT Plus Pack
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Wat een verademing

Op weg naar de 4.000 km met mijn eerste Rio. Eind december 2011 aangeschaft als showroommodel bij Cas Lamens. Tot nu toe zeer tevreden. Wat een heerlijke, soepele, rustige en zuinige auto. Na 4 jaar aaneengeschakelde ellende met een Franse auto (2x zo duur), is de Rio voor mij een verademing. Geen gekraak, gepiep of gelek. Naast het hogere comfort niveau, scheelt mij de Rio 70 euro p.m. aan wegenbelasting en ± 80 euro p.m. aan benzine. Aangeschaft voor 75% woon-werkverkeer zonder lading en met 1 persoon. Dus de Rio dient in mijn geval niet als gezinsauto, want dan schiet deze auto vermoedelijk net te kort. Een minpuntje dat gelijk weer voordelen oplevert, is dat de Rio niet snel optrekt. Zeg maar ‘sloom' bij het optrekken. In tegenstelling tot mijn vorige auto red ik het niet om bij het stoplicht een sprintje te trekken en een voorsprong te nemen op andere weggebruikers. Maar ach, ben nu (gedwongen) proleet af. Scheelt ook weer in brandstofkosten.

Ben zelf benieuwd of ik zo lyrisch blijf over deze Rio. Ik vul m’n verhaal per kwartaal aan. Tot nu toe heb ik een goed gevoel over de Kia Rio. Ook over Cas Lamens, de dealer. Hij moet zich weliswaar nog bewijzen. Gelukkig heb ik hem nog niet nodig gehad. En dat houd ik liever zo.

Na een half jaar nog steeds tevreden

Nog steeds zeer tevreden. Mijn Rio gedraagt zich als een zonnetje. Zeer soepel schakelen en het stille motortje reageert iets pittiger. Nog geen technische problemen gehad. Dus nog geen bezoek aan de garage. Nog steeds zit ik op een gemiddeld brandstofverbruik van 1 ltr op 16 km op. Kan nog zuiniger rijden als ik uitsluitend de autosnelweg pak. Voor 80% rijd ik op binnenwegen. Hoewel ik nog steeds in positieve zin sprakeloos ben over deze Rio, lonk ik nu al een beetje naar zijn grote broer, de Sportage. Maar eerst nog 2,5 jaar in m'n Rio rijden. Absoluut geen straf!

Nog steeds tevreden

Het wordt een beetje eentonig, maar ik ben nog steeds enthousiast over mijn Rio. 15.000 probleemloze, maar bovenal zorgeloze kilometers achter de rug. Ook eerste (inspectie) beurt achter de rug, uitgevoerd door dealer Cas Lamens. Leenauto stond klaar en alles verliep volgens afspraak. Vriendelijk geholpen. Kia timmert echt aan de weg om marktaandeel te vergroten. Daar profiteer ik graag van.

En weer 5.000 probleemloze kilometers erbij

Nog steeds niets negatief kunnen ontdekken aan m'n Rio. Misschien één klein minpuntje. Bij temperaturen boven de 20 graden moet de airco wel erg zijn best doen om het aangenaam koel te maken. Voor de rest lijkt het of alle wat soepeler gaat, zoals schakelen. Nu de koude dagen voorbij zijn lukt het me, zonder mijn rijstijl aan te passen nog zuiniger te rijden (5,7ltr/100km). Mooi meegenomen.

Het wordt eentonig

Inmiddels al 83000 probleemloze kilometers gereden. En nog steeds erg tevreden. Wie had dat ooit gedacht. Ik niet, maar goed. Ik ga hem lekker oprijden.

Dag fijne, trouwe Rio

• 100 km

Vandaag nemen we afscheid. In bijna 7 jaar hebben we samen 100.000 zorgeloze kilometers gereden. Je was al die tijd niet veeleisend. Wat beurtjes, 4 nieuwe banden en 2 ruitenwisserbladen, dat was het enige wat je nodig had. Mijn geloof in betrouwbare auto´s is terug, dank zij jou, fijne Kia. Nog heel veel zorgeloze kilometers gewenst met je nieuwe eigenaar. Ik ga nu rijden met je grote broer Niro.