Kia Rio 1.2 CVVT Design Edition (2013)
Uitvoering | Rio 1.2 CVVT Design Edition |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Tevreden
Ik lees eerlijk gezegd niet zoveel positieve berichten over KIA Rio en dan metname over het brandstof verbruik en rammelende dingen.
Ik geef toe, ik heb de auto pas twee weken en toen de dealer mij vertelde dat ik wellicht de 1 op 13 zou halen werd ik niet echt vrolijk.
Misschien heb ik mazzel of ik rij heel erg goed, maar tot nu toe rij ik gemiddeld 1 op 15,9 (eerste week 1 op 14,9 en tweede week 1 op 15,9) en dan rij ik echt niet buitengewoon apart om het verbruik laag te houden. Op de snelweg tussen de 110 en 130 en zelfs een keer gekeken wat ze top was (ik kwam niet verder dan 163 en dat is voor mij hard zat). OK; het is niet de 1 op 21 die in de boekjes staat, maar zo slecht als er op de forums wordt aangegeven vind ik het nou ook weer niet.
Van rammelende dingen in het dashboard heb ik ook geen last en persoonlijk heb ik werkelijk geen idee wat er wordt bedoeld met gevoelloos schakelen en sturen. Met auto schakelt perfect en het sturen is heerlijk.
Het enige puntje van kritiek is dat de auto vrij veel naar voren of naar achteren valt op het punt dat je auto uitzet, waarbij de versnelling in zijn 1 staat. Daarbij hoef je niet eens zo gek veel op een helling te staan...een redelijk ongelijk parkeervak is al voldoende...maar ja; als dat alles is...trekken we gewoon de handrem wat aan.