Kia Rio 1.1 CRDi Super Pack (2013)
Uitvoering | Rio 1.1 CRDi Super Pack |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
De Rio is er.
Vandaag de Kia gaan ophalen. Hij komt in de plaats van de Peugeot 308 waar meer en meer kosten zaten aan te komen. De Rio is bedoeld als tweede wagen. Ondanks het feit dat de Rio merkbaar kleiner is dan de 308, voelt hij aan als een auto uit een categorie hoger. Mooi interieur, uitrusting die hem up-to-date houdt en een fijn aanvoelend stuur. Hij rijdt strak, ligt erg vast op de baan. Een verademing na de 308. De 1.1 crdi is best voldoende, geen strepentrekker...maar dat was de 308 ook niet. Na 11 jaar Peugeot, meestal als tweede wagen, hebben we geen spijt van de overstap. Wat ook meespeelt...die 7 jaar garantie, waarvan er voor ons nog 5 overblijven. Geeft toch een zekere rust.
Over de wagen :
Sense-uitvoering (Belgische uitvoering, te vergelijken met de Super Pack)
Zwart metallic
Led-lampen en -dagrijverlichting
Brown oak-interieur
Automatische airco
Parkeersensoren achter
Etc...
Geweldig autootje
Onze eerste Aziatische auto...en wat een ontdekking. Ondertussen bijna 1000 km gereden en de Kia heeft niet teleurgesteld. Kwalitatief is dit een erg hoogstaande wagen. Afwerking is perfect, de motor doet in alle rust zijn ding. En de ruimte...voor een wagen uit dit segment valt dat absoluut niet tegen. Ondertussen zit het verbruik op exact 5,0 liter per 100 km. Het is geen strepentrekkertje, maar echt een auto om rustig mee rond te rijden. Het schakelen gaat erg soepel, leuke versnellingsbak, zeker geen straf.
Minpunten? Het geluid van de radio kan beter, klinkt wat hol. De oranje verlichting van de radio en het instrumentarium komt wat oubollig over.
Maar...veel respect voor KIA. Hun auto's zien er goed uit en stellen kwalitatief niet teleur. Mocht ik ooit mijn leasingwagen (VW Passat Variant B8) moeten inruilen voor een eigen wagen, dan weet ik waarnaartoe.
Weinig te zeggen
Nog steeds geen klachten. Prima autootje, volwassen gevoel...we zijn nog steeds enorm blij met onze aankoop. Pluim voor Kia!