Kia Rio 1.1 CRDi Super Pack (2012)

Kia Rio
Kia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia RioKia Rio

UitvoeringRio 1.1 CRDi Super Pack
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

De eerste kilometers

• 610 km

Vrijdagmiddag, na 5 maanden wachten, is het dan zover. Hij staat klaar, deep blue, alleen nog op een staal gezien, spannend! De kleur is mooi, heel mooi volgens de dames in huis, gelukkig toch goed gekozen .

De eerste 600 km zijn goed bevallen. Alles werkt naar behoren en het instellen van radio/navigatie/telefoon gaat heel vlot. De mogelijkheden met voice werken super en nadat ik even moest wennen aan de commando's is het makkelijk te gebruiken.
Verbruik volgens boordcomputer na 600 km : 5,2/100 niet slecht maar moet veel beter kunnen.
Enige opmerking tot nu toe is het zoekerig gedrag van de voorwielen op sommige stukken snelweg. Door de erg lichte besturing wordt dit ook nog iets versterkt. Conclusie tot nu toe; prima aankoop en veel value for money.

Goed begin

Ondertussen gemiddeld 1000 km per week afgelegd met Rio. Op 1 forse storing na zijn deze km naar alle tevredenheid verlopen. Op dag twee is er iets misgegaan in de autoradio combinatie waardoor het systeem niet meer volledig functioneert. Een reset heeft geen oplossing gebracht en een nieuwe combinatie is in bestelling. Helaas dus al 3 weken zonder onderweg en dat terwijl het systeem het beter dan verwacht deed. Erg jammer, maar niets aan te doen. Oorzaak zit waarschijnlijk in de connectie tussen Samsung telefoon en radio combinatie. Wordt vervolgd!

Niet zuinig genoeg

Ondertussen bijna 13 duizend km gereden met de Rio en tot nu toe met veel tevredenheid. Natuurlijk zijn er wat opmerkingen te plaatsen. N halve liter olie na 7000 km vind ik best veel en dat de schakelhulp altijd aangeeft dat je naar de 4 of 5 terugmoet terwijl ik net naar 6 ben geschakeld is lastig en zou niet moeten.
Of de melding " change tire" die ik vorige week kreeg! Terwijl de banden allemaal prima in orde waren. Verrassend was t wel want ik wist niet dat die melding gegeven kon worden.
Een groter min punt vind ik de zuinigheid die gewoon niet, in de verste verte niet, gehaald wordt. Ook met mijn zuinige rijstijl, gemiddeld 110 km/uur op de snelweg, vroeg schakelen, gebruik van start/stop systeem kom ik niet zuiniger dat gemiddeld 5L op 100 of wel 1 op 20 en dat is ruim 30% onder de fabrieksopgave. Zelfs mijn vorige auto haalde dit en dat was een 3.2 6 cilinder!
Jammer want verder voldoet de Rio gewoon prima!

Goede keus

Rijd goed, voelt solide, iets minder zuinig dan gehoopt en gedacht maar zeker een goede keus de aankoop van m'n Kia. Dit waren de woorden gisteren tegen iemand die verbaast keek toen ik niet in m'n Mercedes maar in m'n Rio kwam aanrijden. En het leuke is, als de auto dan bekeken wordt is iedereen weer verrast van de mooie afwerking en de complete uitrusting.

verkocht

Na ruim 76789 zeer tevreden kilometers gereden te hebben, heb ik de Rio omgeruild voor n Optima!
Met veel plezier heb ik de Rio de kilometers gemaakt. Zonder noemenswaardige problemen. Op n nieuwe radio/Navi en remschoen na heeft de auto deze geen technische problemen gehad. En met maar €500 aan onderhoudskosten een zeer acceptabel km kostprijs. Oh ja, alleen het verbruik viel wat tegen, met net 1 op 20, met een rustige rijstijl. De kleine 3 cylinder komt net wat power te kort! Verder n fijne auto.

De eerste kennismaking met de Optima is goed, 1 op 18 is n mooi gemiddelde, wel wat meer motorlawaai maar verder een fijne comfortabele auto.

7,5