Kia Picanto 1.2 CVVT ISG Comfort Pack (2013)

Kia Picanto 1.2 CVVT ISG Comfort Pack (2013)

UitvoeringPicanto 1.2 CVVT ISG Comfort Pack
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Kia Picanto 1.2 CVVT ISG Comfort Pack

Beste lezer,

Na 1 jaar een KIA picanto 1.0 Base met airco te hebben gehad heb ik de auto ingeruild voor een Kia Picanto 1.2 CVVT ISG Comfort Pack. Dit kwam vooral omdat de 1 liter variant me heel erg tegenviel. Over deze auto plaats ik een aparte review om het overzichtelijk te houden.

Ik heb de Kia Picanto 1.2 nu ongeveer 1,5 jaar en hij bevalt prima. Er staan nu 43500KM op de teller.

Hieronder mijn ervaring per 15000 km

02-07-2013 - 10-12-2013

In juli 2013 de Picanto nieuw bij de dealer opgehaald. Ik had de volgende opties.

- 1.2 moter
- Comfort pack
- Pioneer navigatie
- 5 deurs variant
- Kleur: Wit

Eerste 1000 KM rustig inrijden. Navigatie werkte super en het comfort pack maakt de auto helemaal af.

De motor viel in het begin een beetje tegen maar dit zal met het inrijden te maken hebben gehad. Hiermee doel ik op het optrekken en doorschakelen naar een hogere versnelling. Hier leek het vermogen snel te zijn verdwenen. Tevens was het benzine verbruik van de auto vrij hoog. Ik reed 1 op 14 de eerste 5000 km.

Ik gebruik de auto vooral voor woon werk verkeer. Dit zijn veelal 80km wegen.

In oktober 2013 ging mijn linker achterraam nog maar voor de helft open. Uiteraard meteen de KIA dealer opgebeld en het werd dezelfde dag nog in orde gemaakt.

De eerste 15000KM zaten er in december 2013 op dus werd het tijd voor de kleine beurt. Deze laten uitvoeren door de KIA dealer in Eindhoven. Kosten €191,50 Dit is inclusief vervanging van het interieurfilter ( € 21,50 ). Al met al een goedkope beurt. Helaas was mijn verbruik nog steeds 1 op 14 - 1 op 15. Verder erg tevreden over de auto.

10-12-2013 - 05-06-2014

Ik reed weer vrolijk door en ben is gaan testen hoe hard de Picanto rijd. Als je goed je best doet kom je rond de 175KM/H. Verder is de auto op de snelweg opvallend stil en heeft deze een goede wegligging. Verder ben ik gaan rijden volgens: '' het nieuwe rijden ''. Auto laten uitrollen en zoveel mogelijk afremmen op de motor en tijdig situaties in het verkeer voor zijn zodat je zo min mogelijk hoeft te remmen. In mijn geval was terugschakelen en remmen het toverwoord. Benzine verbruik lag in eens een stuk lager. 1 op 17 - 1 op 18. Verder is het belangrijk dat de banden voldoende profiel hebben en op tijd opgepompt worden. Omdat de winter niet zo streng was heb ik gewoon op de zomer banden van de fabriek uit doorgereden. De 30000KM waren bereikt dus het werd tijd voor een grote beurt. Deze ook weer laten uitvoeren bij de KIA dealer in Eindhoven. Totale kosten €277,50 dit is inclusief het vervangen van het interieurfilter. Wat trouwens wel opvalt dat ze naar 15000KM echt vervangen moeten worden maar niet in het onderhoudsschema staan ? Reken dus bij iedere beurt €21,50 op. Verder geen gekke dingen. Banden waren nog in orde dus ik kon weer vrolijk door rijden.

05-06-2013 - 27-01-2015

Auto staat inmiddels op 43500KM. Auto rijd nog steeds geweldig en je begint echt te merken wat voor power erin de motor zit. Nu de auto ingereden is trekt deze vlot op en kan prima mee in het verkeer. Wel zijn de banden toe aan vervanging. Ik ga er 4 seizoenen banden onder laten leggen omdat we in Nederland niet echt iets van beide hebben. Geen lange winters en geen lange zomers. Tevens is het bijna tijd voor de 45000KM beurt. ( oftewel kleine beurt )

Ik houd jullie op de hoogte. Hieronder even wat plus punten en min punten.

+ Fraai uiterlijk ( je kunt er echt mee voor de dag komen )
+ Comfort ( fijne stoelen en ook mensen die wat langer zijn kunnen er prima in rijden of er langs zitten. De achterbank bied plek voor 3. Je zit niet krap ook niet ruim het is precies goed voor een A-Segment auto ) Lange afstanden is prima te doen zonder opgevouwen te zitten.
+ Motor ( sterke 1.2 motor mits je deze de tijd geeft om goed in te rijden )
+ Inruilwaarde: Erg populaire auto dus die verliest niet snel zijn waarde.

- Verbruik: Je moet echt je best doen om rond de 1 op 18 te zitten en te blijven zitten.
- Onderhoud: 15000KM per onderhoudsbeurt mag best naar 20000KM. Dit omdat de prijs van een onderhoudsbeurt best hoog is.
- Geluid: Het geluid is niet super. Ik heb een pioneer navigatie systeem tevens ook je telefoon en muziek speler. De standaard radio is gewoon te slap.
- Navigatie: Update kost €200,- En heb je alleen de kaarten. Geen flitspalen etc.
- Matten set: Deze slijten heel snel.

Volgende update volgt na de beurt. Vragen of opmerkingen ik hoor het graag.

Laatste review KIA Picanto 1.2 comfort pack

Beste lezer,

Door een aanrijding is mijn Picanto total loss verklaard. Een tegenligger haalde in over een dubbel doorgetrokken streep en zag mij over het hoofd.

Desondanks plaats ik hier mijn laatste ervaringen voor toekomstige kopers.

Bij 45.000 km een kleine beurt laten uitvoeren door Content autogroep te Eindhoven.

Gewoon een normale beurt €179,-
Alleen kwam er nog €31,50 bij voor een luchtfilter.

Alles bij elkaar €210,50.

Verder heb ik de banden laten vervangen. Dit heb ik gedaan bij SIBA te Uden. Ik heb gekozen voor all season banden.

Totale kosten: €297,50

In de 10.000 KM erna valt er weinig slechts over de auto te vertellen. Auto stuurt goed. Verder doet de 1.2 motor echt goed zijn werk. Je kan lekker mee in het verkeer. De auto is lekker stil dus je kan een goed gesprek voeren.

Mijn eindverbruik ligt rond de 1 op 19. Dit vraagt wel om het nieuwe rijden. Gas op tijd loslaten, niet onnodig hard optrekken, niet onnodig remmen.

Maar nu het belangrijkste de veiligheid van de auto. Voor alle mensen die in het A-segment een auto kopen met de vraag is de KIA Picanto veilig ?

Hier uw antwoord: Ja de auto is veilig. Ik heb een frontale aanrijding gehad 90 km op 80 km en de kreukelzones hebben prima hun werk gedaan zodat ik vrij in de auto zat en met wat hulp uit kon stappen. Natuurlijk speelt geluk ook een rol. Ik zal een foto plaatsen van het eindresultaat van mijn auto.

Ik hoop dat jullie iets met mijn ervaringen kunnen. Mocht je nog een vraag hebben plaats ze dan hieronder.

Mijn nieuwe auto staat inmiddels ook weer voor de deur. De nieuwe Opel Corsa 1.0 Turbo 90PK.
Hier zal ik in de loop van de tijd ook weer een review van plaatsen.

PRIVATE LEASE Kia Picanto