Kia Picanto 1.0 LX (2005)

autoreview

Kia Picanto
Kia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia PicantoKia Picanto

Signalement

UitvoeringPicanto 1.0 LX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2005
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Ik heb mijn oranje Picanto Colori nu drie maanden en hij is ondertussen al vier keer terug naar de garage geweest! Ik vind het een hele leuke auto maar hij voldoet totaal niet aan mijn verwachtingen.
Mijn auto stottert erg in de derde en vierde versnelling, niet bij het schakelen maar rond een bepaald toerental. Bij de garage wordt me verteld dat dit niet verholpen kan worden omdat het ’in de motor’ zit, volgens de garage komt dit bij veel Picanto’s voor omdat ze zo zuinig zijn afgesteld...? Het valt mij echter op dat er helemaal geen reacties te vinden zijn van Picanto-eigenaren waarvan de auto ook dit ’euvel’ vertoont.
Het verbruik viel me in het begin erg tegen, maar ik was ook een hele zuinige diesel gewend. Hij loopt nu ongeveer 1:16.
Het exterieur en het interieur van de auto vind ik hartstikke mooi, wat wel een klein minpuntje is vind ik, dat er geen spiegeltje zit onder de zonneklep aan de bijrijderskant. Wat ik ook iets minder vind is dat de deurvergrendeling alleen werkt bij de deur aan de bestuurderskant.
De ruimte in de kofferbak vind ik erg klein.

PROBLEMEN

De achterklep rammelde heel erg, dit is inmiddels verholpen.
Er zit een nieuwe thermostaat in omdat het erg lang duurt voordal de kachel warm wordt. (ik weet nog niet of het nu beter is, heb hem vandaag opgehaald bij de garage).
Na ongeveer 1000 km stond ik langs de snelweg, begonnen er een hoop lampjes te branden. Ze hebben me met een auto-ambulance opgehaald, hij was warm gelopen.
Er is een modificatie uitgevoerd. Een bepaalde bout is vervangen, dit zou preventief gebeuren bij alle picanto’s die voor onderhoud komen omdat deze ’bout’ te kort zou zijn.
Hij stottert nog steeds. Ik weet dat ik van een auto van deze prijsklasse geen topauto kan verwachten maar ik verwacht wel dat hij bij een normale snelheid gewoon soepel doorloopt zonder in te houden of te stotteren.
Ik heb nu 2750 km met m’n auto gereden maar ik zou hem maar al te graag om willen ruilen tegen een andere auto!

25-08-2006
Ik wil jullie nog even op de hoogte brengen over hoe het is afgelopen met mijn Kia.
In maart heb ik een brief geschreven naar Kia Nederland met mijn klachten over de auto. Hierop heb ik geen reactie gekregen. Ik ben weer naar de garage gegaan, uiteindelijk hebben zij iemand laten komen van Kia NL. Ze hebben de auto getest en merkte inderdaad wat het probleem was, ik kreeg nu dus ook te horen dat ik mijn auto flink op toeren moest rijden dan zou het vanzelf beter gaan.
In april ben ik weer terug gegaan naar de garage (Vullings in Oirschot) en heb gevraagd om een oplossing omdat ik het echt helemaal beu was. Telefonisch hebben ze mij toen toegezegd dat er gekeken kon worden of ze een nieuwe auto konden leveren. Ik ben dus op gesprek geweest maar de garage wilde eigenlijk geen kant op, Kia NL lost het probleem niet op en leggen het neer bij de garage.. ze kwamen als oplossing dat ik hem kon inruilen tegen eenzelfde auto die een paar maanden ouder was of tegen een opel corsa die bijna 3 jaar oud was!! Het was ook mogelijk om een nieuwe Picanto te krijgen maar dan moest ik (na heel lang overleggen) € 1.500,00 bijleggen... terwijl ik vanaf de eerste week al klachten had met deze auto en zij de klachten ook meteen erkend hebben!! Na heeeeel veel praten en onderhandelen tot tranen toe van mijn kant heb ik € 8.000,- terug gekregen voor mijn auto, dat betekent voor mij dus een verlies van ruim € 2.500,- . Uiteindelijk ben ik hier mee akkoord gegaan, ze hebben de auto teruggenomen.. maaaarrr een week later stond hij alweer langs de weg! TE KOOP Picanto Collori € 9.250,- . Ik wil even mensen waarschuwen die deze auto kopen, kenteken 93-SG-DN.

2,3
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  1
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Kia Picanto

Kia
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 304
 
Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 306
 
DirectLease
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 309
 
Leaseplan
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 335
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens