Kia Picanto 1.0 CVVT Comfort Pack (2012)
Uitvoering | Picanto 1.0 CVVT Comfort Pack |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Mijn eerste autootje
Yes! Geslaagd voor mijn rijbewijs.
Ben zorgvuldig op zoek gegaan naar mijn eerste autootje. Veel oriënteren, veel vergelijken. Ik had een lijstje gemaakt met wat eisen erop. Ik wilde een a-segment auto met airco. En geen blikkerig ding zoals een C1, Aygo, 107/108, Twingo etc. Ik had ervaring om in een C1 te rijden. Mijn vriend had een C1 als leaseauto. Het gefacelifte model uit 2015 reed niet fijn. De versnellingspook wilde niet goed in de versnellingen, en soms ook helemaal niet waardoor je in z'n 2 moest optrekken. Ook kwam er een boel lawaai van die auto af en het gaf je geen veilig gevoel als je er mee op de snelweg reed.
Er bleven toen 2 merken over: Kia en Mitshubishi.
Omdat ik een paar mensen kende die een Kia Picanto hadden heb ik me daar meer in verdiept. Op de site van de Kiadealer Wander keek ik elke dag even of er weer nieuwe occasions waren.
Uiteindelijk kwam een mooie kleur Picanto op de site te staan. Een beetje een gouden kleur, nog maar 11589 km op de teller, airco en nog maar 4 jaar oud. Dus hij had nog steeds garantie!
Diezelfde nog week naar de dealer geweest om de auto te bekijken en een proefrit te maken. De auto zag er nog spiksplinternieuw uit, van binnen ook heel netjes en hij rook nog als nieuw. Na de proefrit de knoop doorgehakt en gezegd dat ik hem wel wilde kopen! Ik wilde hem meteen wel meenemen, helaas kon het niet omdat ie nog rijklaar moest worden gemaakt. 5 werkdagen later kon ik hem ophalen.
De eerste kilometers
De auto rijdt heel fijn! Het is een pittig autootje die ook nog eens heel stil is. Vind hem vergeleken met de C1 bijvoorbeeld heel luxe vanbinnen (en vanbuiten). Hij heeft tenminste een dashboard kastje, 3-zitsbank achterin, een echte achterklep die niet van glas is etc. Ben er heel blij mee!
Gouden koets
Een paar jaar verder nu met kleine beurt, grote beurt en APK achter de rug. Ook heeft hij beste schade rechtsachter gehad omdat iemand niet kon inparkeren. Gelukkig heel netjes weer gerepareerd en de kosten voor die mevrouw.
2 weken geleden had mijn gouden koets een grote beurt met APK.
Omdat ik niet veel rijd, waren er droogtebarstjes ontstaan in alle 4 de banden. Daarom heb ik nieuwe banden gekregen, ook nog een nieuwe ruitenwisser achter, remvloeistof is vervangen en ik heb ook nog een nieuw interieurfilter gekregen. Dus volgend jaar als ie weer voor een beurt moet verwacht ik dat de kosten wat minder hoog zijn. In ieder geval geen nieuwe banden de komende jaren!
Nog steeds stap ik met plezier in mijn auto, hij rijdt nog net zo heerlijk als in het begin. Ben ook nog erg te spreken over hoeveel er wel niet in kan! Tot nu toe nog geen pech gehad, hij start altijd. Geen rammeltjes, geen kraakjes. Het verbruik is nog steeds hetzelfde gebleven omdat ik eigenlijk alleen maar in de stad rijd.
Op naar de 20.000 km!