Kia Niro EV 64.8kWh DynamicLine (2023)

Kia Niro EV 64.8kWh DynamicLine (2023)

UitvoeringNiro EV 64.8kWh DynamicLine
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

1 maand in bezit

Na 9 maanden wachten onze eerste electrische auto! Tot nu toe bevalt hij uitstekend, in het begin wel even zoeken wat voor een functionaliteiten er allemaal opzitten. Vooral het vooraf via de app aanzetten vd airco is fantastisch, nooit meer ruiten krabben! De auto rijdt geweldig. Fijne hoge zit, zeker voor lange mensen zoals ik, erg prettig! Afhankelijk van je rijstijl in de winterperiode wel hoog verbruik. Maar wij hebben een thuislader met zonnepanelen. Nog steeds erg tevreden!

Tussentijdse update

Bijna 3 maanden in bezit en nog steeds erg tevreden. Rijdt nog steeds heerlijk en het regeneratief remmen was in het begin wennen maar bevalt uitstekend!
Het verbruik in de winter is wel een stuk hoger en moest wat vaker aan onze thuislader.
Ook het op afstand aanzetten van de airco om de auto vlak voor vertrek op te warmen is heerlijk!.
Trekkracht is fantastisch, zeker in sportstand!
Tot de volgende review!

Half jaar en bijna 15.000km verder

Nog steeds een genot om in te rijden! Veel ruimte en comfort. Ik vind het regenererend remmen helemaal top! Je kunt zelf instellen hoeveel je wilt dat de auto regenereert en afremt als je het gaspedaal loslaat!
Verbruik is bij deze hogere temperaturen een stuk lager maar dan nog is de actieradius erg afhankelijk van je rijstijl!
Bediening infotainmentsysteem is zeer gebruiksvriendelijk. Wel jammer dat Apple Carplay of Android Auto alleen via kabel verbonden kan worden!
Conclusie is dat ik nog steeds zeer tevreden ben en de prijs/kwaliteitverhouding is helemaal top!
Ben benieuwd hoe de auto het gaat doen komende zomervakantie naar Scandinavie, waarover ik in een volgende review mijn bevindingen zal delen!

PRIVATE LEASE Kia Niro