Kia Niro (2023)

autoreview

Signalement

Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023
KM-stand bij aanschaf10 km
KM-stand laatst3.000 km
Lezerswaardering: 55%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De nieuwe Niro Hybride Dynamic Line

 • 3.000 km

Sinds januari '23 bezit ik de nieuwe Niro Hybride (Gen 2) ter vervanging van het vorige model. Ik vind het een zeer geslaagde upgrade, natuurlijk is dit kwa uiterlijk van de auto zeer persoonlijk maar ik was wel toe aan een ander uiterlijk.
Ik vind de auto behoorlijk stiller dan het vorige model. Dat model was op zich prima maar in dit model merk ik dat het stiller is. Kwa verbruik ben ik er ook op vooruit gegaan maar of dit aan het model ligt of aan mijn rechter voet is de vraag. Persoonlijk denk ik dat het aan mijn rijstijl ligt. Deze versie heeft adaptive cruise control en dat werkt echt geweldig. Het vorige model wat ik had, had normale cruise control. Ik merk dat ik veel rustiger rij en gewoon met de flow van het verkeer mee ga. Dat is ook heel eenvoudig met adaptive cruise control. Daarnaast heeft deze versie kleinere banden dus dat zal dan ook wel een beetje mee helpen om het verbruik beter te krijgen dan het vorige model.
Kwa opties is het een hele vooruit gang. Er is ontzettend veel in te stellen en dat kost gewoon wat tijd om je weg in te vinden.
Ik was altijd een fervent gebruiker van Waze via apple CarPlay maar eerlijk is eerlijk de navigatie in het nieuwe model doet er echt niet voor onder en is keurig up to date. Ook de verkeersinformatie wordt prima gebruikt door het hebben van een live verbinding. (Kia live services)
De stoelen hebben een prima zit met een lekkere zijsteun en dat is echt een verbetering.
Wel is het wennen dat de bediening van de cruise control nu links zit en de audio rechts op het stuur.
Ik mis ook het zonnebril opbergvakje in het plafond maar dat zijn geen grote issues.
Ik vond in eerste instantie de hoedenplank maar een goedkope oplossing. Een soort opvouw tentje zeg maar. Maar het is eigenlijk super handig. Wanneer je onverwacht ruimte nodig hebt en de bank plat legt zit je altijd met een onhandige hoedenplank, dat is met de oplossing van Kia geen probleem meer. Deze vouw je eenvoudig weg in een klein tasje.
Het vorige model heb ik ruim 5,5 jaar naar volle tevredenheid gereden dat verwacht ik eigenlijk met dit model ook. Wie weet ben ik over 5 jaar wel klaar om volledig elektrisch te gaan.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Kia Niro

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens