Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Design Edition (2018)

Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Design Edition (2018)

UitvoeringNiro 1.6 GDi Hybrid Design Edition
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018

My first Kia

Begin vorig jaar ('18) ben ik overstag gegaan. Heb mijn oude trouwe Volvo V70 '99 Classic met pijn in het hart verkocht en een Kia Niro geleast (Privat Lease). Daar heeft mijn geweten het best wel moeilijk mee gehad want zeg nou zelf, zo'n Volvo heeft wel karakter en dat roffelende motorgeluid komt nog met regelmaat terug in prettige dromen. De Niro daarentegen werd door mijn omgeving goed ontvangen. Mijn leerlingen op het middelbaar onderwijs hadden hetzelfde duale gevoel als ikzelf, 'mooie auto m'neer maar die Volvo was echt wel een stoere bak!'
Kortom.. zou ik geen enorme spijt gaan krijgen. Nee, eigenlijk niet. Ik rij nu rond in een prettige nieuwe auto, ziet er met zijn 18'' wielen lekker uit en de zuinige Hollander in mij is content. 1:20 in de zomer en 1:17 in de winter. Dat is wel wat ander dan de 1 op 9 met de Volvo. Het is een strak rijdende auto, geen rammeltjes of andere rare dingen. De airco is in no-time koel, in de winter zijn de verwarmde stoelen en stuur een genot.

Zijn er dan helemaal geen minpuntjes?.. Jawel, het navigatiesysteem (TomTom Light) is OK maar echt niet van het hetzelfde niveau als mijn TomTom Go 6200. Die mooie pianolak panelen in het interieur.. je blijft de boel schoonmaken! Wat ook een dingetje is, is het feit dat je de motor kan uitzetten en de auto kan afsluiten terwijl de transmissie nog in de D stand staat terwijl feitelijk daarmee in de vrij-stand staat. Het is tot nu toe goed gegaan maar ik heb mijn auto auto wel eens een eindje verderop teruggevonden dan daar waar ik hem geparkeerd had. (Sukkel hoor ik je denken... ja.. inderdaad, maar toch!) Verder niets?.. nee, eigenlijk niet. O, ja toch.. ik had graag de variant gehad met koeling in de stoelen, luxedingetje. Over 2,5 jaar dan maar, zou het zo maar eens weer een nieuwe Kia Niro kunnen worden.

9,5

PRIVATE LEASE Kia Niro