Kia EV6 77.4kWh GT-Line (2022)

| Uitvoering | EV6 77.4kWh GT-Line |
| Versnellingen | 1, Automaat |
| Bouwjaar | 2022 |
| Jaar van aanschaf | 2022 |
| KM-stand laatst | 67.500 km |
Fantastische wagen maar ja die ICCU
Via mijn werk mocht ik in 2021 een auto uitzoeken en deze moest elektrisch zijn. Omdat we de wagen dan ook voor onze vakanties naar Spanje gingen gebruiken, wilde we graag dat het een beetje afstand kon rijden op één lading en dat het laden ook nog eens snel kon. We kwamen toen al snel op de Kia EV6 uit in verband met zijn actieradius (WLTP 528) en het snelle laden in 18 min van 20% naar 80% (en dat klopt ook aardig :-)). Die WLPT hebben we natuurlijk nooit gehaald en zeker niet op onze reizen naar Spanje. Naast dat je wat marge wilt houden mocht een laadstation niet werken kwamen meestal volgens de auto rond de 400 à 430 km en hingen we de wagen meestal rond 350 km aan het infuus en inderdaad zo een stop duur nooit langer dan 30 minuten.
Het is een heerlijke (reis) auto met ontzettend veel luxe. Het zweeft over de weg, de stoelen zitten heerlijk en de rijhulpmiddelen zoals de ACC en rijbaanassistentie werken prima. Wat dat betreft geen klagen.
Het enige wat wel vervelend is (en heel irritant), dat je tijdens het rijden en dan met name op lange afstanden, je steeds een rukje aan je stuur moet geven om het piepen en de melding 'houd je stuur vast' te laten stoppen, ondanks dat je het stuur gewoon vast hebt.
Geen reden dus om niet weer voor de EV6 te kiezen, maar waarom we dat dan toch niet hebben gedaan is het ICCU probleem.
We hebben dat gehad bij 50K km en als je e.e.a. erover naleest komt dat dus nog steeds voor en bij sommige zelf meerdere keren. Het vertrouwen raak je dan een beetje kwijt en als je het bij de Kia navraagt geven ze daar geen duidelijkheid over.
Voor de rijeigenschappen zouden we zeker weer voor de EV6 gekozen hebben, maar dat vonden we nu toch een beetje lastig.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Kia EV6 77.4kWh GT-Line - Navigatie - 360 Camera - Elektr. sportstoelen - Elektr. schuifdak - Afneembare trekhaak - Fabrieksgarantie tot 10-2029
- 2022

Kia EV6 Plus 77.4 kWh | Leder | Camera | Navi |
- 2021

Kia EV6 Plus 77.4 kWh | Leder | Camera | Navi |
- 2021

Populaire EV's Tesla Model Y, Kia EV6 en Hyundai Ioniq 5 als occasion richting €25.000

'Te vroeg om na verhoging MRB al conclusies te trekken over tweedehands EV-markt'

Zo ver komt de Kia EV6 77,4 kWh in de praktijk

Kia EV6 - 2021 - 121.000 km - Accudegradatietest