Kia EV4 58.3kWh Plus Advanced (2026)

Kia EV4
Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4 rijdendKia EV4 rijdendKia EV4 rijdendKia EV4 rijdendKia EV4 rijdendKia EV4 rijdendKia EV4 rijdendKia EV4 rijdendKia EV4 buitenkantKia EV4 buitenkantKia EV4 buitenkantKia EV4 buitenkantKia EV4 buitenkantKia EV4 buitenkantKia EV4 buitenkantKia EV4 en Renault ScenicKia EV4 en Renault ScenicKia EV4 en Renault ScenicKia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4Kia EV4 binnenkantKia EV4 binnenkantKia EV4 binnenkantKia EV4 binnenkantKia EV4 binnenkantKia EV4 binnenkant

UitvoeringEV4 58.3kWh Plus Advanced
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026

de eerste maanden

Eind januari de overstap gemaakt van de Dacia op LPG naar elektrisch rijden. Best lang over nagedacht, maar het vooruitzicht van minder kilometers maken in verband met (gedeeltelijk) pensioen en binnenkort de verhuizing naar een woning met eigen laadpaal gaven de doorslag. Ik was er al snel uit dat ik een Kia zou kiezen, EV3 of EV 4. Een SKoda Elroq heb ik ook nog overwogen, maar mijn ervaringen met VAG producten zijn niet altijd positief geweest. Na wat bezoekjes aan de showroom en een proefrit bleek de EV4 in de kleur Wolf Grey me het meeste aan te spreken. Iets minder hoekig dan een EV3 en net wat lager. Kwam qua gevoel toch dichter bij de geliefde Honda Civic die ik in het verleden reed. Dan nog de keus voor de accu. 81 kw of 58 kw? Met de optie om thuis te laden en de verwachting dat het aantal lange ritten met haast redelijk beperkt zou zijn heb ik voor de kleinere accu gekozen. Het is in de winter overigens wel even schrikken als je de verwachte actieradius in beeld krijgt bij een temperatuur van 0 graden. Nu de temperaturen wat stijgen valt het alleszins mee. Gisteren nog een rit van 220 snelwegkilometers gemaakt met de fietsen op de fietsendrager en dat is prima te doen. In maart met de EV4 naar Oostenrijk gereden. Vooraf de bestemming instellen en dan geeft de routeplanner zelf aan waar en wanneer je het beste kunt stoppen voor een laadstop. Ik reed door omstandigheden alleen en dan is het wel lastig om uit te zoeken of dat ook de meest voordelige optie is. Er zit nogal wat verschil in de tarieven van de diverse snelladers. Op de terugweg met een bijrijder was dit een stuk makkelijker. De gereden snelheid heeft wel veel invloed op het bereik. Heen vooral 120/125 gereden en toen had ik 1 laadstop meer dan de terugweg toen we met drie personen meestal 105/110 hebben gereden. Laadkosten onderweg ongeveer 100 euro. Valt met de huidige brandstofprijzen alles mee. Al met al ruim een uur per enkele reis langer onderweg, maar wel lekker rustig rijden. Voor de doorrijder is het wel even wennen kan ik me zo voorstellen. Aan boord is het lekker rustig en comfortabel. De EV4 is ruim, vooral voor de achterpassagiers.
Voor vertrek even het volumeknopje op het stuur indrukken zodat je geen piepje meer krijgt als je 51 rijdt. In het menu nog even de "niet opletten" waarschuwing uitzetten en je kunt vertrekken. Ik rijd meestal in one-pedal drive en dat werkt prima. De adaptieve cruisecontrol is vooral in de file ideaal. Voorheen vooral geschakeld en daar krijg je op een gegeven moment wel genoeg van het steeds intrappen van de koppeling.
De EV4 is vlot genoeg en even snel inhalen of invoegen is een verademing met al dat koppel dat je direct ter beschikking hebt.
Over de betrouwbaarheid kan ik nog niet veel zeggen na twee maanden, maar tot nu toe werkt alles feilloos.

9,5

PRIVATE LEASE Kia EV4