Kia Ceed SW 1.6 GDI BusinessLine (2014)

Uitvoering | Ceed SW 1.6 GDI BusinessLine |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Geslaagde aankoop
Na de laatste 4 jaar met volle tevredenheid een Hyundai i30CW Wagon gereden te hebben was het weer tijd voor een inruil. Het leek weer een nieuwe i30 te worden, maar KIA bood een prachtig alternatief aan, het broertje van de Hyundai, met groot voordeel omdat de wagen niet helemaal splinternieuw meer was. Slechts 9 maanden oud en 16.000 op de teller is toch eigenlijk bijna zo goed als nieuw. Maar er was een flinke "kop" van de prijs af, dat gaf de doorslag. De overstap gewaagd, want deze auto had werkelijk alles wat we maar wensten. Pas daarna allerlei reviews gelezen en bij sommige moesten we wel de wenkbrauwen fronsen. Maar in de praktijk rijdt de wagen dus gewoon prima. OK, geen sportwagen natuurlijk, maar dat snapten we uiteraard bij aankoop al. Prima besturing, accelaratie meer dan voldoende (we hoeven echt de klinkers niet uit de straat te trekken), zeer stabiel op hogere snelheid, heel stil (overigens geen Koreaanse banden, maar prima Continentals), alles funktioneert (ook de start/stop). En de stoelen zijn niet alleen mooi van design, ze zitten vorstelijk. Ergens las ik nog dat het audiosysteem geen mooi geluid zou produceren. De standaardinstelling was inderdaad niet lekker, maar even bijgesteld en nu een uitstekend geluid. De navigatie was wel dringend toe aan een update, maar binnenkort ontvangen we de uitnodiging van de dealer voor het uploaden van de meest recente 2015 versie. De door anderen geschetste vraagtekens bij dit model zijn er bij ons dus gewoon niet, of worden niet zo gevoeld. Maar goed, we hebben hem pas en ook enkel nog maar een kleine 200km gereden. De grote proef moet nog komen als met Pasen de caravan eraan gehangen gaat worden. En al helemaal in juni als de bergen en Italie wachten. Maar met exact dezelfde motor als de Hyundai i30 moet dat gaan toch lukken, want die trok de caravan al als een tierelier over de hoogste passen van Europa. Wordt vervolgd dus!