Kia Ceed Sportswagon 1.6 GDi PHEV DynamicLine (2020)
| Uitvoering | Ceed Sportswagon 1.6 GDi PHEV DynamicLine |
| Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
| Bouwjaar | 2020 |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 148.000 km |
| KM-stand laatst | 170.000 km |
Fijne auto!
Na een slordige 22000km te hebben gereden is het tijd voor de eerste review.
In mei 2025 deze auto (import uit Duitsland) gekocht met 148.000 op de teller. Keurig afgeleverd, schoon van buiten en van binnen. Met standaard 6 maanden BOVAG.
Hiervoor reed ik een Outlander PHEV uit 2015 waarbij ik het gecombineerde verbruik steeds rond de 1 op 12/13 had. Ik wilde zuiniger rijden en hoop dat met deze auto voor elkaar te krijgen.
De accu van de Kia is (nog) goed voor 60km elektrisch rijden, mits de airco uit staat en je rustig rijdt. Wat me tijdens de eerste ritten opviel is dat de auto langzaam schakelt, dit had ik ook al in andere reviews terug gelezen. Het hindert mij niet eerlijk gezegd.
Het verbruik schommelt wat, afhankelijk van hoeveel ik rij. Woon-werk is 54km enkele reis, helaas geen mogelijkheid tot laden op het werk.
Gemiddeld rij ik gecombineerd 1 op 30-40km. Een behoorlijke vooruitgang ten opzichte van de Outlander dus!
De auto rijdt heerlijk en naast z’n wekelijke wasbeurt komt er niet veel bij kijken.
In september bleef de tankdop ineens vast zitten, bij de dealer snel en gratis opgelost. Bleek vaker voor te komen?!
Eind oktober de eerste “kleine” beurt. Geen bijzonderheden, €265,-
Begin november verliep de Bovag garantie, en je zult het zien… een week later had ik de kerstboom al vroeg in de auto. Alle lampjes gingen zo ongeveer aan en uit 😂. Storing in de DC/DC. Bij de dealer was de oorzaak snel gevonden; Laadstekker vergrendel actuator defect. €130,- verder. Het blijft elektronica wat kapot kan gaan natuurlijk!
Ontdek deze occasions: had je ze al gezien?

Kia Ceed Sportswagon 1.4 T-GDi DynamicLine // Autom. Stoelverw. // Stuurbekr.
- 2018

Kia Ceed Sportswagon - 1.5 T-GDi MHEV DynamicPlusLine // AUTOMAAT // LED // CAMERA //
- 2021

Kia Ceed 1.6 T-GDi GT Dealer onderhouden | Navigatie | GT | 205PK | Automaat | Uniek |
- 2019

Lekker praktisch, niet te groot, maximaal 20K: welke gebruikte stationwagon wordt 't?

Praktijkverbruik Kia Ceed: hoe zuinig is Kia’s C-segmenter?

Praktijkervaring Kia Ceed: zo beoordelen eigenaren hun auto

Kia Ceed en ProCeed ook als GT-Line Edition