Kia Ceed Sportswagon 1.5 T-GDi GT-Line Edition (2021)

Kia Ceed Sportswagon 1.5 T-GDi GT-Line Edition (2021)

UitvoeringCeed Sportswagon 1.5 T-GDi GT-Line Edition
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021

Ervaring met de 1,5 T-GDI

Denk dat ik hier de eerste ben die een ervaring deel met de nieuwe 1.5 T-GDI motor in de CEED. (160PK/253Nm)
Dit is mijn derde Ceed Sportswagon in vrij korte tijd en heb alle motoren gereden, eerder de 1.0 3-cilinder; rijdt fantastisch en geeft veel rijplezier met een goede sound, de diesel met 115 PK; rijdt ook heel goed maar vond hem 'onderuit' iets minder dan de benzineversies (een minirotonde kon ik met de benzine versies in de derde versnelling nemen maar de diesel ging dan wat bokken en ging liever in 2.
En dan de huidige 1.5 met 160PK; tja; dat gaat als de spreekwoordelijke brandweer!; wat een power!; zeker voelbaar meer dan de oude 1.4 met 140PK die ik ook gereden heb. De motor is stil, snel en krachtig in elk toeren gebied (een minirotonde in de derde versnelling is geen probleem!); echt een genot om te rijden.

Verder heeft deze GT-Line Edition een prettige uitrusting waaronder lekkere stoelen, een D-shape lederen stuur, een panorama dak (is extra) en mooie 17-inch wielen, staat toch net even wat voller en volwassener.

De Ceed rijdt dynamisch met een hele goede wegligging, vind het wel een zgn. 'ríjdersauto', remt en stuurt goed met gevoel; koppeling niet te zwaar.
Maar het grootste minpunt van de Ceed is zonder twijfel het afrolgeluid van het onderstel/banden; hier moet KIA echt werk van gaan maken want dit is ondermaats, dat doet de concurrentie beter.
Zeker op wat slechter/grover asfalt is dit een storend element wat afbreuk doet aan het comfort.

Verder in deze GT-Line setting een hele mooie en elegante auto met strakke lijnen (is natuurlijk smaak) maar heb al veel complimenten gekregen. Of ik weer een Ceed zou doen?, als er niets aan het afrolgeluid gedaan is denk ik niet.

9,5

PRIVATE LEASE Kia Ceed