Kia Ceed Sportswagon 1.4 T-GDi DynamicPlusLine (2019)

Kia Ceed Sportswagon 1.4 T-GDi DynamicPlusLine (2019)

UitvoeringCeed Sportswagon 1.4 T-GDi DynamicPlusLine
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

Aflevering

• 10 km

Na diverse Alfa’s te hebben gereden afgelopen jaren, werd het tijd voor wat anders, want lease.
Ook wilde ik wat meer ruimte voor de hond, omdat de kleine pup inmiddels ruim 30 kg weegt en met vakanties ook mee gaat.
In eerste instantie zat ik te denken aan een Ford Focus station, omdat ik persoonlijk wel van een sportief sturende auto houd. Voor het ruimtevergelijk toch ook maar een proefrit gemaakt in een Kia Ceed SW en wat bleek? Ik vond de Kia een stuk prettiger rijden. Meer in balans.
Ook was de Kia beter uitgerust dan de Ford.
Afijn het is dus een Black Pearl Kia Ceed Sportswagon 1.4 TGDI DCT7 Dynamicplusline geworden.
De auto is afgelopen woensdag bij me voor de deur afgeleverd en zodoende kan de review beginnen. Een fijne bijkomstigheid was dat ik een trekhaak had besteld. Een vaste, dacht ik, maar tot mijn verbazing werd de auto geleverd met een mooi afneembaar exemplaar. Helemaal top!

De eerste kilometers.
Ik ben natuurlijk gelijk gaan sturen en gelukkig reedt de auto nog precies zo lekker als het nog in mijn geheugen stond. Heel erg blij met de 7 traps DCT automaat, waarbij je het schakelen nauwelijks merkt. Na een kleine 300 km valt het verbruik nog wel wat tegen, maar dan heb ik ook veel korte stukjes binnen de bebouwde kom gereden. In combinatie met het inlopen van de motor kom ik tot op heden op 1 op 11 gemiddeld volgens de boordcomputer, maar dat zal de komende tijd nog wel beter worden.

In ieder geval helemaal happy met mijn keuze en updates zullen snel volgen.

Tot zover....

PRIVATE LEASE Kia Ceed