Jeep Renegade 1.4 MultiAir Opening Edition (2015)

Jeep Renegade 1.4 MultiAir Opening Edition (2015)

UitvoeringRenegade 1.4 MultiAir Opening Edition
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Tevreden

Vanaf 15.01.15 ben ik de trotse eigenaar van deze Jeep Renegade Opening Edition gekocht bij Motorhuis in Gouda. Een erg complete uitvoering met van alles en nog wat elektrisch en met leer interieur en een Oranje carrosserie met een zwarte dak. Interieur accenten zijn ook oranje en ook de afwerking van mijn stoelen en vloermatten(stiksel)is oranje. Multimediasystem is uitgebreid en heeft een super geluid, is te bedienen via een kleuren aanraakscherm van 7inch of knopjes natuurlijk. Een Live navigatiesysteem die erg goed werkt is ook terecht op zijn plaats. Klokkenwerk is echt mooi en ook met een multicolor display informatie centrum van 4inch groot, met 7 pagina's en veel sub pagina's, met regelbare verlichting. sfeer verlichting en kleine led light in portieren en plafond die er handig zijn in de nacht tijdens rijden. Start/Stop systeem, Hillassyst en parkeersensoren zijn er ook aanwezig. Wat eigenlijk beter kan is een extra versnelling tbv de motor van ruitenwasser installatie want soms met zware regen buien je komt echt een te kort.140 PK is goed en voldoende voor deze 1300kg zware auto. Met een handbediende versnellingsbak met 6 versnellingen komt de Jeep vlot vooruit. Er is ook een 'kick down' boost onder de gaspedaal die je echt vooruitduwt indien je gebruik van maakt. Echt handig. 18inch bijzondere velgen die alleen voor Opening Edition leverbaar waren, trekken veel bekijk bij stoplichten net als eigenlijk de hele auto. Sinds kort ben ik terug van een langere reis naar Oost-Europa(door 6 landen heen en geen een Renegade tegen gekomen, dat maakt hem ook zo bijzonder)en over deze afstaand van 3700km kon ik ook zijn gedraag monitoren tijdens verschillende weer omstandigheden en wegdekken. Renegade is best stil zelfs boven 150km/h, stuurt soepel en direct, remt heel goed en schakelt te gek. Goed comfortabel ook voor zo lange afstanden ondanks een Jeep is die ook Ofroad aan kan
:) .Ik ben tevreden over zijn gebruik tijdens deze reis want ik reed niet bepaald zuinig en rustig aan. Met een gemiddeld gebruik van 8.3l per 100/km ben ik tevreden. Ik had wel een gemiddelde snelheid van 116 km/h. ik reed ook met 170 waar ik kon,maar ook met 70km/h. Ook per elke tankbuurt heb ik gemeten. Verbruik was soms 7.5 en ik had ook een verbruik soms van 8.7. Tank is wel klein vind ik want je kan maar 40-42L oprijden omdat je maar een inhoud van 48l hebt. Ik was anders gewent met mijn vorigen auto.
Bij 5000 km had mijn Renegade een software update bij de dealer. In Januari krijgt ti zijn eerste beurt. Later meer info.

Erg tevreden tot nu toe

Deze afgelopen zomer heb ik in 5 weken 5235 km gemaakt door verschillende landen met verschillende klimaten en landschappen. Renegade deed erg goed en verassend genoeg was nogal zuinig want met een gemiddeld van 8.2 over deze afstand is een goed eindresultaat. Is wel zo dat niet alle km op snelweg zijn gemaakt anders zal deze gemiddeld nog lager zijn. Zelfs bij temperaturen van boven 45 graden had deze auto geen moeite met goed functioneren of afkoelen, airco ook prima. Zelfs met hoge snelheden van boven 190km per uur gedraag zich goed en normaal op de weg. Is wel zodat ik maar een half tank met zo hoge snelheid heb gereden en niet continue. Normaal en stres loos rijden zo met ruim 150 is erg goed te doen voor langere tijd zonder te stopen . Ik heb geen olie verbruik kunnen constateren en trouwens hoeft ik niks bij te vullen behaleven ruitenwissersvloeistof want er waren erg veel insecten op de weg. Vreselijk. 3x per week zeker auto gewassen. In Januari had deze Renegade een beurt, na een jaar rijden. Alles goed verlopen. Tbm vermogen zou ik zeggen dat wel voldoende is maar voorbij 170 trekt hij wel wat moeizaam. Er bestaat ook een chiptuning voor deze Multi Air motoren van 1.4 Turbo en die zal dan 30Pk extra bezorgen en dus op 170Pk uitkomen en 285Nm eind resultaat en dan bij een auto van 1300Kg. Ik denk nog over na. Ik heb het al eerder gedaan bij mijn vorige auto Dodge Journey en ik was al tevreden ondanks die geen turbo motor had.
Goede zitcomfort en zicht. Cruise-control werkt prima en ik zal zeggen dat aan de linkerkant van de stuur zal moeten voor een betere bediening want meestal stuur ik met mijn linker hand (of allebei) maar ja, het went wel.
Ik zal latter, voor nog meer updates verzorgen.

Garantie Updates

Tot nu toe zorgeloze auto, in Mei had ik een lange reis gemaakt van bijna 4000 km in twee weken. Probleemlos. Verbruik is nog steeds acceptabel 7.7 tot 8.5 l pre 100km maar dan met gemiddelde snelheid van 120km/h. 48L tankinhoud vind ik persoonlijk te weinig want je kunt maar zo een 40 tot 43 liter op reiden en kun je weer tanken.
Afgelopen week heb ik een zomer check uitgevoerd want ik ga weer op reis, en ook gelijk 9 updates ook uitgevoerd onder de garantie termijn. 9 stuks!
Er ik een totaal nieuwe Jeep dealer waar ik voortaan heen zal gaan , in Waddinxveen en die heet AUTOWINKEL . Super personeel en service. Updates volgen na deze zomer.

PRIVATE LEASE Jeep Renegade