Jaguar XF 3.0 V6 Premium Luxury (2010)

autoreview

Jaguar XF 3.0 V6 Premium Luxury (2010)

Signalement

UitvoeringXF 3.0 V6 Premium Luxury
Versnellingen6, Automaat
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf26.500 km
KM-stand laatst48.000 km
Lezerswaardering: 72%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Brits uitstapje

 • 26.900 km

Enige tijd geleden stond er een Jaguar XF 3.0 V6 te koop bij Jaguar dealer Blankespoor in Den Haag.
Het ging om een groene (Botanical Green) Jaguar XF uit 2010. Met een kilometerstand van net over de 26.000 km. Toen wij (uit Zeeland) aankwamen in Den Haag stond de Jaguar in vol ornaat in het fletse zonnetje buiten op ons te wachten.
De eerste reactie van mijn vrouw was; hij lijkt wel een beetje op de Audi. Eerst maar eens kennismaken met de dealer, vriendelijke verkoper en een mooie garage. Na een bakje koffie kwam de onvermijdelijke vraag of wij een proefritje wilden maken. Ja dat wilden wij, we kwamen niet voor niks uit Zeeland natuurlijk. Het eerste wat opviel was het interieur, veel klassieker dan de Audi. Bruine lederen bekleding met aluminium, afgewerkt met hier en daar wat hout.
Op zich heel netjes maar de kleur leder kon ons niet bekoren, daarover later meer. Tijdens het rijden vielen een paar dingen op; de Jaguar heeft een echte versnellingsbak, hij schakelt gewoon. De Audi had een CVT versnellings bak, traploos maar ook gevoelloos.
Verder is de Jaguar gewoon ruimer van binnen en last but not least, de Jaguar is een vierdeurs sedan. Vooral dit laatste was voor ons wel een "must".
Terug gekomen bij de garage hadden we nog wel wat vragen over het interieur. De kleur van de lederen bekleding vonden wij absoluut niet mooi. Na wat onderhandelen hebben we besloten om tot aanschaf van de Jaguar over te gaan. Dan weet je tegelijk weer wat "afschrijving" betekent. Echter, het bruine leder moest vervangen worden door beige, dit was geen probleem.

Zaterdag 20 december 2014 hebben we de Jaguar opgehaald in Den Haag. Toen wij aankwamen in Den Haag bleek dat de Jaguar op vier nieuwe banden stond. Ook het interieur had een metamorfose ondergaan, de nieuwe kleur leder stond geweldig goed, ook oogde het interieur veel moderner. Verder was de auto netjes gepoetst en de benzinetank was vol, dit laatste heb ik wel eens anders meegemaakt. De verkoper maakte ruim tijd voor ons en legde alles tot in de puntjes uit.

Tijdens onze reis naar huis viel wel op dat dit een totaal andere auto is dan de Audi A5. Hij is ruimer, zwaarder en de beleving is totaal anders. Waar de Audi meer een sportieve coupe was is de Jaguar een sportieve sedan.

Verder is het heel stil in de auto, geen windgeruis of i.d.
Wat verder opviel was het benzine gebruik; waar je met de Audi gemakkelijk 1 op 12 haalt zal dit met de Jaguar denk ik niet haalbaar zijn.

Vandaag (22 december) wilde ik de inmiddels aangeschafte winterbanden monteren. Wat bleek; de krik en wielmoersleutel waren niet aanwezig. Nadat ik contact had opgenomen met de garage beloofden zij, na uitgebreide excuses, z.s.m. een complete set naar mij thuis op te sturen.

Het is nog tekort om een oordeel te vellen over de Jaguar, dit houden jullie tegoed. Voorlopig is dit uitmuntend, maar ik vind dit te kort om een oordeel te vellen.
Wat ik wel kwijt wil is een (voorlopig) oordeel over de dealer : geweldig.

Wordt vervolgd.

Winterbanden

 • 27.500 km

Vorige week kreeg ik een telefoontje van de Jaguar dealer uit Den Haag, De krik en andere toebehoren waren binnengekomen, wanneer bent u thuis, dan kunnen we de spullen bij u thuis afleveren. Na overleg hebben we besloten dat ze de spullen bij mij achter zouden leggen, zelf zou ik de originele velgen met zomerbanden van de Audi A5 achter ons huis leggen zodat die mee naar Den Haag genomen konden worden.
Nadat ik van mijn werk kwam lag er een complete nieuwe set boordgereedschap, inclusief kunststof opberg box. Service !!!
Vandaag de winterbanden gemonteerd, lichtmetalen velgen van 19 inch, breedte 225 en 45 hoog. Tijdens de montage bleek dat de winterbanden iets hoger waren, voordat de winterbanden er aan konden moest de auto iets omhoog worden gedraaid.
Tijdens het rijden viel direkt op dat dit laatste wel positief bijdraagt aan het comfort. Je voelt dat ook de banden weer "veren".
Verder valt op dat de auto met de iets smallere banden minder "zoekt" als er sprake is van spoorvorming.
Verder geen bijzonderheden, de auto rijdt zoals hij hoort te rijden.

Wordt vervolgd.

Vervolg

 • 30.000 km

Deze week de mijlpaal van 30.000 km gehaald.
Je zult zeggen nu pas, maar ik rijdt gewoon niet zoveel kilometers op jaarbasis.
Sinds enkele weken liggen de zomerbanden er weer aan, de velgen zijn naar de spuiter geweest. Er zat wat stoeprand schade aan van de vorige eigenaar. Wat wel direct opvalt is dat de auto nu veel harder staat, ligt aan de hoogte van de banden.
Persoonlijk vindt ik de winterbanden lekkerder rijden, je hebt gewoon meer comfort op hogere banden.
Wat verder opvalt is het gebruik van de auto, nu het wat warmer wordt is 1 op 11 goed haalbaar. '
Verder functioneert alles naar behoren, geen olie gebruik of i.d.
Conclusie tot nu toe: fijne auto met veel comfort.

Het gaat goed

 • 35.000 km

Afgelopen winter heeft de Jaguar een beurt gehad bij de dealer.
De Jaguar dealer zit in Goes en dat is vlak bij mijn woonplaats, ik heb daarom gebruik gemaakt van de "haal en breng service"
dat is goed bevallen, de auto is netjes gehaald en weer terug gebracht.
Er waren geen bijzonderheden, wel moest, omdat de auto inmiddels 5 jaar oud is de remolie worden vervangen.
Ook hebben de winterbanden inmiddels weer plaats gemaakt voor de zomerbanden.
Wat mij inmiddels opvalt is dat het navigatie systeem wel toe is aan een update, maar dat ligt niet aan Jaguar.
Verder vind ik het navigatie systeem niet intuïtief, je moet tijdens het instellen constant bij de les blijven anders ga je de fout in, althans dat is mijn ervaring.
Voor het overige is er geen nieuws te melden, alles werkt zoals het bedoeld is. Mocht dit laatste veranderen zal ik jullie dit niet onthouden in mijn volgende verslagje.

Afscheid van de Jaguar XF

 • 48.000 km

Gisteren was het dan zover, afscheid genomen van de Jaguar XF.
Ik was al enige tijd op zoek naar een opvolger van de XF en heb deze gevonden.
Eerst de Jaguar XF; we hebben de auto bijna 3 jaar in ons bezit gehad, en dit naar alle tevredenheid.
Ondanks de bedenkingen die ik had tijdens de aanschaf over de kwaliteit is hiervan gelukkig niets gebleken.
Integendeel, de Jaguar XF heeft ons nooit in de steek gelaten en heeft ons altijd overal gebracht
Sterker nog; we hebben zolang wij de Jaguar in ons bezit hebben gehad nooit een storing van gehad, van welke aard dan ook.
Waarom dan weggedaan?
De auto was van 2010 en inmiddels bijna 8 jaar oud, dus moet je een keer de beslissing nemen; oprijden of inruilen.
We hebben gekozen voor inruilen, en wat kies je dan?
Jawel, weer een Jaguar, en deze keer het kleinere broertje, de Jaguar XE.
De keuze is gevallen op een "company car" uit 2015 met 25.000 km op de teller.
De auto is voorzien van een 2 liter 4 cilinder benzinemotor met turbo en voorzien van (bijna) alle opties.
Ik zal hierover een nieuwe review starten.
Het eindoordeel over de Jaguar XF: fantastische auto, met een beer van een motor.
Hopen dat de XE het ook zo goed zal doen.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens