Jaguar XE 20t Prestige (2016)
Uitvoering | XE 20t Prestige |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Jeugdliefde
50 jaar geleden, als heel klein jongetje keertje met oom over A2 met 200 km/h vanuit Amsterdam naar Vlijmen meegereden met zijn Jaquar. Toen kon dat nog. Toen verliefd geworden en eindelijk beslissing genomen.
Uitgebreide review volgt nog.
Eindelijk mag ik gaan rijden
Om eerlijk te zijn nog geen echte rit kunnen maken. Gedoe met RDW, belastingdienst en daarna nog trage postbezorging nieuwe kentekenbewijs.
Zelf in België particulier gekocht. Al 5e keer en wat mij betreft perfecte manier om zo’n 4000 tot 6000 euro te besparen op auto van circa 16.000 tot 20.000 euro.
Vorige keer kon ik binnen paar dagen bij RDW terecht. Nu paar dagen langer moeten wachten.
Site voor bpm aangifte belastingdienst deed het dagenlang niet.
En bezorgen kentekenbewijs bewijs, nodig voor maken nummerborden duurde mede door Koningsdag ook langer.
Alleen zaterdag kort ritje na installatie tuningbox gemaakt.
Zonder tunning al 180 pk en geweldig koppel. Eigenlijk dus niet niet nodig.
Resultaat 160 km/h op polderweg voor ik er erg in had.
Voor mijn gevoel nog stuk sneller dan volvo v60 D6 met toch ook 280 pk.
Maar volvo kwam niet onder 1 op 17 en nu 1 op 25 als ik me netjes gedraag. 🙏
Ik ben bang dat familieleden wederom niet willen dat ik vaak het potentieel aanspreek om groene gezichten 🤢 te voorkomen.
Zoals uit alle tests blijkt is het zowel van buiten als van binnen prachtige auto. Dat vorige eigenaar hem vooral voor lange afstanden naar Polen gebruikte zorgt ervoor dat hij er bijna als nieuw uitziet. Wel jammer dat met grote velgen je veel eerder je velgen beschadigd. Gelukkig 2 extra zelfde originele velgen erbij gehad.
Automaat flushen / 19 inch velgen
Nog steeds krijg ik veel complimenten vanwege vooral de mooie kleur van mijn jeugdliefde.
Ik had al eerder besloten de automaat preventief te laten flushen bij Powerflush in Uden. Hij is zo’n beetje de grondlegger van het flushen. De oude olie zag er nog redelijk uit en dus was ik mooi op tijd voor dit preventieve onderhoud.
En ik vind dat bij mooie auto ook mooie velgen horen. Vroeger was 17 inch al netjes. Maar de 18 inch die ik al had mochten toch nog wel eentje meer worden.
Kleine jongens, klein speelgoed, grote jongens, …
Ik zal nog nieuwe foto toevoegen.
Ik kan me soms niet beheersen.
Omdat blijkbaar groot deel tekst gisteren niet is aangekomen even vervolg.
Stukje heb ik gejat van ander. De XE was het eerste product op Jaguar's en het chassis van de XE bestaat voor 75% uit aluminium en dat vertaalt zich in een uitstekende torsiestijfheid.
Gecombineerd met de achterwielaandrijving meteen een uitstekend recept om in combinatie met het enorme koppel en dus acceleratie mijn hart sneller te laten staan.
Maar vooral het enorme goede weggedrag is onwaarschijnlijk. Het lijkt of ik 50% sneller bochten kan nemen dan met mijn vorige Volvo’s.
Ik ben tegenwoordig erg braaf. Ik vind leuke ontmoetingen met officieren van justitie en rechters meestal gezellig. Maar ondanks kortingen toch meestal zonde van mijn geld en vooral de voorwaardelijke boetes veroorzaken 😇.
Toch moet ik opbiechten dat ik soms bij het uit accelereren van een bocht moet opletten niet meer dan 50 km te hard te rijden.
En dan kun je als je beetje rustig aan doet ook nog 1 op 20 rijden.
Wat wil een man nog meer.

Jaguar XE 2.0 P250 HSE | R-Dynamic | Panoramadak | Camera | Apple Carplay | Cruise Control | Leer | Automaat |
- 2019

Jaguar XE 2.0 T Portfolio Trekhaak, navi, clima,in uitmuntende staat
- 2016

Jaguar XE 2.0 Portfolio / AUTOMAAT / LEER / NAVI / PANORAMADAK / 93dkm!
- 2016