Hyundai Sonata 2.4i StyleVersion (2007)

Hyundai Sonata 2.4i StyleVersion (2007)

UitvoeringSonata 2.4i StyleVersion
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2009

kennis making

ik zocht een jonge gebruikte auto met voldoende vermogen en een lage km stand. Ook niet onbelangrijk, ik wilde het financieel niet te bont maken. Met deze criteria ging ik op zoek op "autoweek.nl" Zo kwam ik op de site van Hyundai garage Lennaerts welke "mijn" donker blauwe Sonata 2.4 als ex company car in de verkoop had staan. Na een proefrit was ik enthousiast geworden en starte de onderhandelingen. Garage Lennaerts bleek een schappelijk bedrijf en we spraken een aantal zaken af, waaronder de montage van een afneembare trekhaak, nwe velgen + banden en nwe xenon pitten. De verkoper, Dhr. Nas, maakte zich hier niet makkelijk vanaf en monteerde op eigen innitiatief "xenon" stadslichtjes, RVS ventieldopjes en een set wielbouten met toebehoren. Service noemde hij dat. Heel attent!
De auto werd als nieuw afgeleverd!

Na bijna 20.000 km en 3 vakanties (met caravan op de kogel) kan ik niet anders zeggen dan dat de auto prima bevalt! Zat vermogen, fijne wegligging en veel binnenruimte. Ook zijn de reacties op deze, toch niet alledaagse auto, erg positief (al weet niemand wat voor een auto het in eerste instantie is). Vreemd dat deze auto zo exclusief gebleven is..

Storingen tot nu toe:
airbaglampje ging branden bij 44.000 km, met 10 plofzakken aan boord wil je dat niet. Garage gebeld, mocht naar dealer om de hoek gaan. Afspraak gemaakt, storing verdween spontaan om niet meer terug te komen(!?)
PDC kreeg bij km stand 48500 een ander geluidje en tollereerde minder afstand tot het te benaderen object. Ook dit ging na een week spontaan over.
Verder voldoet de auto prima!

7,5