Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi 2WD (2003)

Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa FeHyundai Santa Fe - interieur

UitvoeringSanta Fe 2.0 CRDi 2WD
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

De auto bevalt uitstekend. Binnenin is een zee van ruimte, en ook achterin kan ik (met m"n 1,88m) ruim zitten. Jammer is wel dat de middelste zitplaats (als je het zo mag noemen, gezien de armsteun) alleen een heupgordel heeft, en de hoofdsteun voor dezelfde plaats nogal klein is uitgevallen. Er zijn meer dan genoeg opbergvakken en -vakjes, zowel voor- als achterin. Erg handig zijn de extra vakken onder de vloer in de achterbak, waar bijvoorbeeld klein gereedschap in opgeborgen kan worden.

Nadelen? Ja. Het olieverbruik valt me nogal tegen, met twee liter op 14.000 kilometer. Ik heb geen idee of dat gewoon is, maar dit was de eerste keer sinds ik in nieuwe auto"s rijdt dat ik zelf even olie moest bijvullen. Wellicht dat het minder wordt nu er wat meer kilometers mee zijn gereden. Ook van het brandstofverbruik (1:12 met een 2.0 liter diesel) vind ik nogal fors, maar dat kun je verwachten met een dergelijke auto.

Ik was nogal bang om na de Focus in een auto terecht te komen met een slechte wegligging. Uiteraard kun je met de Santa Fe niet zo hard de bocht om als met de Ford Focus, maar al met al valt het weggedrag me honderd procent mee.

Geen

7,5