Hyundai ix20 1.4 i-Catcher (2011)

Hyundai ix20
Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai iX20Hyundai iX20Hyundai iX20Hyundai iX20Hyundai iX20Hyundai iX20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20Hyundai ix20

Uitvoeringix20 1.4 i-Catcher
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

aanschaf ix20

Na een rampzalige ervaring onze vorige I30 na 10 maand terug afgezet bij de dealer. Goede overnameprijs gekregen indien we natuurlijk nieuwe wagen zouden aanschaffen. Aangezien ons eerste kindje op komst is was de keuze voor een ix20 snel gemaakt. Het werd een 1.4 benzine 90pk. Qua uiterlijk met zijn zwarte kleur speciaal maar zeker niet mis. Interieur ook treffelijk maar geen gps. opties: elektr. verstelbare spiegels en cruisecontrol, USB, mp3, en dat is het wel zo'n beetje.

rare storingen

Reeds een maand of zes vertoont onze ix20 rare kuren. Op autostrade alarm op boordcomputer en niet meer mogelijk om meer dan 100km), terug normaal.
Smorgensvroeg vertrekken naar het werk om 5u s'ochtends, nog donker, na 100 meter vallen alle instrumenten uit, maar motor draait nog en kan nog perfect rijden. toerenteller, snelheidsteller, lichtintstrumenten, alles uit. Auto aan kant, herstart en rijdt terug normaal.
Naar de dealer geweest, deze zei dat het aan een temperatuursensor zou liggen en dat ze deze zouden vervangen. Dag nadien auto opgehaald en eureka! 8250 km VERDWENEN! Kilometerstand terug op 0! Vraag me eigenlijk af wat een car-pass nog van waarde heeft?

Stiekem kijken naar een vervanger

Korte samenvatting:
*elektrische storingen zijn opgelost
* Kloppend, piepend, schurend geluid bij remmen of bochten. Bij dealer geweest, niets gevonden. Zijn het ondertussen al gewend.
* Deuren kraken, kofferpanelen kraken, dashboard kraakt af en toe (bij warmere temp niet).
* Achterste van auto glijdt weg als we over riooldeksel of iets dergelijk rijden. Personen die meerijden achteraan voelen dit zeer goed en voelen hun niet echt op hun gemak. Dit is reeds van in het begin zo, had dit ook verteld aan dealer maar deze zei dat het normaal is dat een suv niet zo'n goede baanligging heeft.
* Zetels hebben hun beste tijd gehad, beginnen nu al doorgezeten te raken.
* Lederen van stuurwiel is al voor 60procent verdwenen. Ziet er niet uit! Gevraagd aan dealer en heeft papieren opgestuurd met aanvraag om dit onder garantie te vervangen.
* Verbruik van 1.4 benzine tot nu toe: 1 op 11 in stad, 1 op 13 op B-wegen. Op autostrade tegen 120km/u 1 op 12. Belachelijk veel als je kijkt naar fabrieksopgave van 5.6l/100km. Was hier allesbehalve tevreden over, maar ben het ondertussen ook al gewend geraakt.
* positieve noot: de IX20 ziet er langs buiten niet supergroot uit, maar eigenlijk kan deze wagen nog veel materiaal vervoeren. Grote koffer, zeker in hoogte, en met achterste zetels plat kan je meer meenemen dan je zou denken.

Ben reeds aan kijken naar vervanger voor onze Hyundai, keuze is gevallen op Seat Toledo of Skoda octavia, eigenlijk 2keer dezelfde auto, juist nog vergelijken wie het meest opties geeft.
Wat Hyundai betreft, echt nooit meer! Mijn ouders reden Hyundai i40, na 15000km terug overgelaten, ABS-blokken kapot, remmen die falen tijdens rijden (bijna in woning gereden), gps 4x vervangen, elektrische storingen, etc... Onze vorige i30 weggedaan voor motorproblemen, smorgens bij koude start : witte rook uit uitlaat, maar niet zo'n beetje, heel de buurt zag wit van de rook. Schudden en beven de eerste 10 km. Verscheidene keren bij dealer geweest, nooit gevonden. Nu deze ix20 ook geen foutloos parcour. Voor mij geen koreaan meer. Terug naar VAG-winkel.

5,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee