Hyundai Ioniq 9 110.3kWh RWD Connect+ (2025)

Hyundai Ioniq 9 110.3kWh RWD Connect+ (2025)

UitvoeringIoniq 9 110.3kWh RWD Connect+
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2025

Hyundai IONIQ 9

Wij hebben met blijvend plezier 4 jaar in onze IONIQ 5 Lounge RWD gereden en er 100.000 probleemloze kilometers mee afgelegd. Omdat we een aantal malen per jaar naar Portugal reizen met onze twee honden en poes, waren we op zoek naar wat ruimers.

We hebben in veel grote EV’s uitgebreid proefgereden (Zeekr 7X, BYD TANG, XPENG G9) maar door onze top ervaring met de IONIQ 5 had de concurrentie ‘grote schoenen te vullen’. Er ontbrak steeds een belangrijk element, zoals bijvoorbeeld stoelkoeling, HUD, dat we in de IONIQ 5 wel hadden. De IONIQ 9 kwam wat dat betreft als geroepen en precies op tijd. We hebben twee keer een uitgebreide proefrit gemaakt, meer om uit te vinden of alle slimme features uit de IONIQ 5 terug te vinden waren dan om ons te overtuigen voor de IONIQ 9 te kiezen. We hebben gekozen voor de Connect+ RWD uitvoering in Nocturne Gray. Qua design een schitterende auto om te zien. De contacten, communicatie en aflevering bij de dealer (Herwers Deventer) verliepen bijzonder prettig en de inruilwaarde van onze IONIQ 5 was een mooie kers op de taart. Het rijden overtrof onze verwachtingen en gaf ons weer die echte kick die we ook met de IONIQ 5 hadden.

We hebben er inmiddels 6500km mee afgelegd en zijn er nu mee in Portugal. En wat rijdt dat ontspannen op de snelwegen in binnen- en buitenland! De auto is fluisterstil, waarbij de snelheid automatisch aangepast wordt aan de verkeersborden. De navigatie werkt perfect en de IONIQ 9 zorgt ervoor dat we, mede door de ruime EV selectie mogelijkheden, steeds bij de krachtigste laders uitkomen. We nemen even de tijd om de honden uit te laten en een kop koffie te drinken, maar dan krijgen we alweer bericht dat het laden beëindigd gaat worden. Van 15 naar 80 procent gaat meestal binnen 20 minuten. Daarbij is de actieradius, ook bij de hogere snelheden in het buitenland, ruim bemeten. Van midden Nederland naar het noorden van Portugal (2200 km) laten we de navigatie voor de snelste route kiezen en hebben we 6 keer geladen.

In Nederland kwamen we bij de winterse temperaturen tot 450km bij 80 procent lading, in Portugal is dat 500km geworden. Tijdens hotelovernachting in Spanje tot 100 procent geladen en was het bereik 650km. Die waardes haal je alleen op 80km wegen en hogere temperaturen, op de snelweg loopt dat natuurlijk terug.

Rijstrookwisselingen gaan probleemloos en het comfort in de auto is, mede door de instelbare automatische stoelmassage, onovertroffen. Tijdens het koude jaargetijde is de stoelverwarming weldadig; in Portugal is de stoelkoeling iedere keer weer heerlijk verfrissend en ook voor de achterpassagiers beschikbaar. Op de eerste zitrij kunnen de passagiers hun eigen ‘bubbel’ naar believen inregelen, zowel qua zitpositie als comfort. Op de tweede zitrij is voldoende ruimte voor benen en voeten, zelfs voor mijn lengte (1,85m) en kan de rugleuning versteld worden. Door de enorme ruimte in de auto is het niet meer nodig om alles precies pas in te pakken, we houden nu ruimte over. Een andere geweldige feature die we willen benoemen is de verlichting. In de automatische stand heb je imponerend veel licht op de weg, zonder dat tegenliggers verblind worden. Dit maakt ook ontspannen rijden ‘s nachts mogelijk.

Het is kortom een geweldige auto die iedere reis weer tot een genot maakt! Ik zal ook bij hogere km standen de review aanvullen.

10,0

PRIVATE LEASE Hyundai Ioniq 9