Hyundai Ioniq 5 77.4kWh AWD Lounge (2023)

Hyundai Ioniq 5
Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5Hyundai Ioniq 5

UitvoeringIoniq 5 77.4kWh AWD Lounge
Bouwjaar2023
Jaar van aanschaf2023

Geweldig

Nu, na 1 1/2 jaar en 60.000 km verder wil ik mijn ervaringen graag delen.

Om te beginnen: de auto voldoet volledig aan mijn verwachtingen.
Ik heb de Ioniq5 in de meest luxe uitvoering, maar zonder glazen dak.
Veel plezier hebben we van de stoelverwarming, maar nog meer van de stoelkoeling. Heerlijk.

Het rijden is zeer aangenaam, zeker ook op langere afstanden. Alleen is het wel erg wennen aan de grootte van de auto. Hij lijkt kleiner dan hij is. Elke keer bij het inparkeren merk je dat.

Ik ben een, volgens mijzelf, ‘normale rijder’, die steeds op de grens rijd van de maximum snelheden die gelden. 40% snelweg en 60% stad (regio Den Haag) en binnendoor.
Verder gebruik ik steeds de one-pedal mogelijkheid; dus gebruik de remmen heel weinig.

Omdat de snelweg kilometers in de minderheid zijn is het verbruik zeer gunstig:
in de zomer 14,0 met zomerbanden en in de winter 16,0 met winterbanden.
De actieradius na het vol laden in mijn praktijk is in de winter meestal rond 480 km en in de zomer zelfs tot 560 km.

Ook het rijden met de paardentrailer bevalt goed. De auto heeft daar geen enkele moeite mee.
Alleen is het verbruik op die momenten wel nagenoeg het dubbele (het gewicht dan ook).

Kortom: Mijn vrouw en ik hebben er geen spijt van dat we de BMW 225XE hebben ingeruild voor de Hyundai Ioniq5.

10,0

PRIVATE LEASE Hyundai Ioniq 5

Praat verder op het forum