Hyundai i40 CW 1.7 CRDi Blue i-Motion (2012)

Hyundai i40 Wagon 1.7 CRDi Blue i-Motion (2012)

Uitvoeringi40 Wagon 1.7 CRDi Blue i-Motion
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

juiste prijs/kwaliteit

Indruk:
De looks zijn erg goed van deze auto, zeker vergeleken met de Mondeo. Twijfelde tussen een Focus, Octavia of deze I40. De keuze voor de I40 lag in het feit dat deze i-motion-uitvoering mij eigenlijk al alles biedt, wat bij de andere merken toch enkele extra opties zou betekenen.

Rij-ervaring:
Veel zakelijke kilometers maar ook nog een tripje Toscane.Ik kan niet anders zeggen dat de auto prima bevalt. Ik had wat twijfel bij de 1.7 dieselmotor maar merk dat er bijna altijd trekkracht genoeg voor handen is. Hij is ook heerlijk stil (2400toeren/120km); dit was bij de Mondeo 3500!
Nadelen vergeleken met de Mondeo:
- miste de voorruitverwarming in de erste maand
- wegligging Mondeo, mn in bochten wat beter
- normale handrem mist; parkeerknop echt minder.

Voordelen tov Mondeo:
- trekkracht motor
- lage toerental en dus lawaai van de motor
- comfort; afwerkingsniveau niks lager dan Mondeo (hier heeft Hyundai echt werk van gemaakt)
- looks
- actieradius; 70litertank in combi met diesel maken een einde aan wekelijks tanken.

Kortom:
Bijna 12000km verder ben ik zeer tevreden. Voor nog geen 30000 euro heb je een waardig opvolger van de Mondeo die rijkelijker is uitgerust en uiteraard als leaserijder maar 20% bijtelling...

--------------------------------------------
update 25-07-2012 bij 17000 KM

Net een weekje Cannes en Comomeer gedaan en weer een paar duizend KM verder. Auto bevalt nog steeds goed en geen gekke dingen behalve een kapotte zekering van de 12V.

comfort:
Ritje Nederland Cote d'Azur was een genot en je stapt uit alsof je een korte ritje gemaakt hebt. Climate control functioneert erg prettig. Daar waar ik in de voorganger altijd zat te prutsen om de temperatuur goed te stellen, is dat nu snel geregeld en werkt prima.

techniek:
Motorblok zowel op de Franse wegen als Autobahn voldoende (koppel). Heb er gelukkig niks achter hangen want dat zou denk ik tegenvallen.

Minpuntjes:
1. meer genoemd; onthoudt niet waar je gebleven bent met muziek
2. verbruik zou beter moeten zijn (1:18)
3. windruis boven de 100km (staat wel de erg stille motor tegenover).

Volgende week 2 weken Spanje dus weer de nodige kilometers verder.... wordt vervolgd!

--------------------------------------------update 20800km

Vakantie naar Spanje zit erop en de nodige zakelijke kilometers.

Gedoe met de 12V gehad; sluiting van electr. koelbox. Kan gebeuren, maar is het euvel alleen bij 2 van de 3 12V aansluitingen opgelost.... jammer tijdens de vakantie miste ik de aansluiting bij de kids daardoor.
Auto bevalt verder prima. Comfortabel via middenroute naar Spanje in z'n 6. Ik had verwacht power te missen in het heuevelachtige deel, maar dit viel me reuze mee.
Comfort is groot en merk na een dag rijden er nauwelijks wat van (vergelijkbaar met mijn voorgangers Mondeo/Passat).
Ruimte ook prima. Achterbak mist iets t.o.v. de Mondeo maar dat is dan een echt luxe probleem.
Handrem blijft irriteren. Het is niet spannend maar hij weigert vlot los te laten (of ik wil als niet te gedulig type te snel ;-))

Nog steeds zeer tevreden

Inmiddels op 120000km en ik kan melden dat hij gewoon zijn beurten gehad heeft en er slechts een koplamp vervangen is. Voor de rest geen enkel mankement!
Net twee tripjes Kroatië en Italië achter de rug en dan merk je hoe heerlijk comfortabel de auto is. Woon-werk is retour 80km dus dat zegt niet veel, maar de hele nacht rijden en zonder enig pijntje weer uitstappen zijn nog steeds voor mij een bijzondere ervaring. Niet eerder meegemaakt.
Ik mag nog tot de 180000km dus wordt vervolgd!

7,5