Hyundai i40 CW 1.7 CRDi Blue Business Edition (2011)
Uitvoering | i40 CW 1.7 CRDi Blue Business Edition |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Nieuwe auto
Afgelopen week nieuwe lease auto opgehaald.
Veel getwijfeld tussen VW Golf Variant, Opel Astra ST, Skoda Octavia. Maar uiteindelijk gekozen voor de I40 Business Edition. Mede ook omdat de auto nu standaardvoorzien is van alle benodigde opties. Met als bijzondere optie een achteruitrijcamera, het is wel jammer dat er geen parkeersensoren aan zijn toegevoegd.
De auto is ruim, stoelen zitten prima, navigatie en bluetooth werken top.
Geen opties gekozen, alles zit erop en eraan.
Ik probeer consequent gebruik te maken van het start/stop systeem. Het is even wennen maar het werkt uitstekend.
De sleutel werkt prima, je komt aanlopen met de sleutel in je zak en je kan dmv het knopje op het handvat de deur openen. Zodra de sleutel in de auto is kan je de auto starten. Afsluiten werkt hetzelfde je houdt de sleutel in je zak en drukt op het knopje om de auto af te sluiten.
De 6 bak schakelt lekker soepel.
Verbruik tot nu toe is 5,6 liter per 100 km.
Ik zal dit regelmatig bij houden
3500 km update
4 weken onderweg en 3500 km verder.
Auto voldoet prima. Verbruik is rond 5,5 per 100 km. Zie ook de monitor.
Wel vreemd is dar de boordcomputer aangeeft dat de tanjk bijna leeg is en er dan maar 60 liter ingaat. Terwijl er een 70 liter tank inzit.
Dealer weet de oplossing niet, heeft dezelfde ervaring gehad en heeft nagevraagd bij de importeur.
Navigatie werkt uitstekend ook de file meldingen en omleidingen voldoen.
Ipod werkt ook prima. Het is ook mogelijk om muziek van smartfone via bluetooth af te spelen, dit gaat ook prima.
Vandaag winterbander eronder gekregen. Ben benieuwd of dat nog ander inzichten opleverd.
Ik zal binnenkort ookmwat foto' s. Kleur vd auto is Tittanium silver.
Blij met deze auto
Inmiddels de 10.000 km ruim gepasseerd, de auto rijdt prima, inmiddels ook de goede stand van de stoel voor de lange afstanden gevonden. Daar heb ik in het begin wat mee zitten spelen.
Het verbruik valt mij wat tegen. Ik rijd redelijk veel snelweg kilometers...maar de 1 op 20 haal ik niet...zie ook de verbruiksmonitor...
De navigatie voldoet uitstekend, bluetooth koppeling met blackberry, de aansluiting voor de Ipod..alles werkt prima.
Kortom blij met deze heerlijke auto.
Ruim 15.000 verreden
Weer een periode verder, de 15k gepasseerd. In deze periode naar Oostenrijk geweest. De I40 deed het prima in Duitsland. Lekker doorgereden het verbruik steeg iets van 1 op 18 normaal naar 1 op 16 bij een snelheid van 140 a 150 km per uur.
Het verbruik haalt dus bij lange na niet de opgave van de importeur...die geeft aan 1 op 22 a 23....Misschien dat straks de zomerbanden nog een beter beeld geven, daar heb ik maar heel kort op gereden.
Bijzonderheden positief en negatief:
- geluid radio is vlak
+ geluid via Ipod is een stuk beter
- koelvloeistof was nagenoeg op na 15K (geen verklaring van de dealer)
+ ruimte in de auto met name bij achterbank
+ stoelen in het begin wat zitten stoeien met de instellingen, maar nu de goede positie gevonden. De 1000k naar Oostenrijk en weer terug, zonder problemen verreden
Problemen koelvloeistof
De problemen bleven onopgelost, na ca 500 km was de inhoud van het reservoir leeg. De dealer heeft nu de koppakking vervangen. Hierdoor heeft de auto een week bij de dealer gestaan. Ik hoop dat het probleem nu opgelost is. Verder bevalt hij prima, inmiddels liggen de zomerbanden er weer onder, die maken iets meer herrie, maar geven een beter verbruik
Problemen koelvloeistof toch nog niet opgelost
Na de vorige review hadden de problemen opgelost moeten zijn. Na controle afgelopen week bleek het reservoir toch weer bijna leeg te zijn. Dus terug naar de dealer, die staat voor een raadsel!! Ben benieuwd naar het vervolg, zal dit ook weer melden!
Vette pech, motor in de soep gedraaid
rond 15 oktober begon de motor een rammel te maken bij hoge toeren. Bij de dealer langsgeweest die hadden 2 mogelijke oorzaken maar konden het niet goed adresseren. Afspraak gemaakt om de auto een dag te brengen, ruim 2 weken later eerder was niet mogelijk en er was geen noodzaak volgens de dealer. Maandag de 29e begon de motor trekkracht te verliezen en heel veel herrie te maken op de snelweg. Ik was op dat moment op weg van Alkmaar naar Noordwijk, bij Uitgeest sloeg de motor af en kon ik de auto nog net uit laten rollen tot stilstand bij een benzine pomp. Pechhulp ingeschakeld, conlusie de auto moet weggesleept worden, naar de dichtsbijzijnde dealer. Daar was de conclusie al snel getrokken. Bij de aandrijfstang zat een schroef los, waardoor deze door het motorblok is gegaan...Kortom er wordt nu een nieuwe motor in de auto geplaatst.....ik hoop dat ik dan voorlopig verschoond blijf van pech en dat ik de komende 3 jaar zonder bijzonderheden door kan rijden..
De kilometers vanaf 27.000 tot de 45.000 heerlijk gereden, de auto beviel goed..al is bovenstaande wel een hele nare verrassing bij een auto van een jaar oud..

Hyundai i40 Wagon 1.6 GDI Blue Business Edition airco apk 15-04-2026 inruil mogelijk nap
- 2012

Hyundai i40 Wagon 1.6 GDI Blue i-Vision | Cruise control | Climate control | Trekhaak | Navigatie | Elek. verstelbare stoelen | Elek. inklapbare trekhaak | LED dagrijverlichting
- 2013

Hyundai i40 1.6 GDI 135PK Business Edition Blue