Hyundai Getz 1.3i GLS (2003)

Hyundai Getz

UitvoeringGetz 1.3i GLS
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Nadat ik mijn zakenauto moest inleveren ging ik op zoek naar een andere betaalbare auto. Na jaren Frans en Italiaans gereden te hebben, meldde mijn portomonnee dat dat niet meer ging. Mijn nieuwe auto moest immers airco hebben en "value for money" bieden. Ondertussen is Hyundai in mijn ogen volwassen geworden, en is de Getz een veel geziene gast op de vaderlandse wegen geworden.

De auto rijdt prima, en ik vind de motor in tegenstelling tot wat de bladen schrijven toch behoorlijk soepel. Hij rijdt zuiniger dan ik in eerste instantie verwachtte. Eén op veertien is meer regel dan uitzondering.

Het schakelen geeft in principe geen problemen. De bak schakelt een beetje zoals mijn Renaults dat deden. Soepel met een lichte weerstand. Het inschakelen van de achteruitversnelling gaat wel lastig. Dat gaat heel vervelend. Soms laat de pook zich helemaal niet in die versnelling manouvreren. Eerst even in een andere versnelling zetten biedt dan enig soulaas.

De wegligging is veilig. Ik vraag niet het uiterste van de wagen en nimmer kom ik in de problemen. Wel is de keuze van extra"s en accesoires een beetje raar. Waar airco, een meervoudig instelbare bestuurdersstoel, mistlampen en andere luxe zaken standaard zijn ,daar ontbreekt ABS. Wanner ABS hoog op je lijstje staat,dan moet je op de volgende boot uit Korea wachten. En dat duurt lang...

Daarnaast kunnen passagiers alleen rechts een beetje behoorlijk instappen. Links verschuift alleen de rugleuning en niet de zitting! Beide stoelen moet je weer helemaal instellen als je passagiers in of uit hebt laten stappen, en dat is niet echt heel handig.

Hyndai maakt echt van alles. Op de foto"s van het interieur staan prachtige plaatjes van een Hyundai Autoradio-CD welke precies in het radiovak past. Bij mijn Fiats waren radio-cd"s altijd standaard aanwezig, dat zou bij Hyndai toch ook moeten kunnen?

De auto heeft geen problemen gahad tot nu toe.

Eén van de redenen om de auto aan te schaffen was de drie jaar garantie zonder kilometerbeperking. Dat geeft mij als koper een bijzonder veilig gevoel. Onlangs hebben we die garantie uitgebreid voor het bedrag van € 65,-- voor Europadekking voor drie jaar.

Waar je ook gaat, hulp is dus dichtbij!

7,5