Hyundai Accent 1.3i (2002)

Hyundai Accent
Hyundai AccentHyundai AccentHyundai AccentHyundai AccentHyundai Accent - interieur

UitvoeringAccent 1.3i
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2010

Goedkoper rijden

Ik zocht i.p.v. mijn Zaffie een auto die wat goedkoper in gebruik en verbruik was.

Aangezien ik geen grote en ruime auto meer nodig had was het moment gekomen iets anders te zoeken zonder dat er geld bij moest.
Dat bleek niet zo eenvoudig,blijkbaar zijn zuinigere en kleinere auto's in trek dat speciaal met deze benzine prijzen.
Na enig zoek werk kwam ik bij deze auto terecht.
De Hyundai dealer had deze Hyundai Accent 2002 met 121.000km al een tijd staan.
Aangezien ik niet veel eisen had,heb ik deze nette auto gekocht,ok, na een tijd stil gestaan te hebben was deze toe aan een grote beurt,nieuwe apk.
Ook de airco werd opnieuw gevuld.
En 3 maanden garantie.

Bij de eerste kilometers was duidelijk te horen dat deze een tijd stil gestaan had,de banden maken een hoop herrie, dat was te verwachten.

Verder liep het schakelen boterzacht, reed de auto opvallend soepel.
Uiteraard een enorm verschil wat de luxe aangaat, geen boordcomputer,geen traction controle,geen automaat,etc...

Maar daar waar het om ging, kosten besparing,is dat wat gebruik/verbruik betreft gelukt.

Wegenbelasting van 180 euro naar 92 euro per kwartaal.

Verbruik woonwerk verkeer Zafira 1/10 1/11 nu 1/14.

Verbruik op snelweg, Zafira 1/11.4
Hyundai Accent ritje Belgie op en neer 1/15.6

Deze auto rijdt verbluffend prettig en soepel, had ik niet verwacht.
Ik heb meteen de hele auto daar waar mogelijk extra getectyleerd.

Helaas heeft mijn Hyundai Accent al schade opgelopen tijdens een kleine aanrijding.

Deur wordt komende dagen vervangen en gespoten.

Volgende maand 2 all-season banden er onder, dit omdat de huidige banden herrie maken en omdat de voorbanden van onbekende makelij zijn en blijkbaar niet van winter weer houden.
Dat met de winter voor de deur.

Nu even kijken hoe deze zich op langere termijn zich houd.

Inmiddels 2 nieuwe banden, geen 4-seasons zoals ik eerst gepland had,dat kwam omdat ik van gebruikers over de kwaliteit van de 4-seasons banden niet al te veel goede reacties hoorde,dus maar Continental Eco 5 banden aangeschaft.De wegligging is echt een wereld van verschil,deze grijpen als het ware het asvalt vast,de vorige banden op de vooras waren van het merk Sonar.De achter banden waren erg slecht, gecupt en maakten zoals hier boven te lezen was, zeer veel herrie,dat probleem is nu ook weg.Dus het veilige en rustige rijden bezorgen echt een comfortabeler gevoel.

7,5