Honda Jazz 1.4i LS (2004)

Honda Jazz 1.4i LS (2004)

UitvoeringJazz 1.4i LS
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2015

Klein maar zeer fijn

Na 6 jaar Honda Stream en 1 jaar Honda crv te hebben gereden. Op zoek gegaan naar een zuinigere auto. Bij Honda de keuze voor Civic of Jazz. Op basis van prijs, kosten (verbruik en onderhoud) en (been)ruimte ben bijna 2 meter lang gekozen voor de Jazz uit 2004.
Heeft met mijn (been)lengte de meeste ruimte, omdat hier nog niet het cockpit model in zit.

Het zal wel even wennen zijn in vergelijking met een crv en voor de vakantie zal er nog wel een bagagewagen moeten worden gekocht. Maar bij de eerste tankbeurt bijna 2 keer zoveel km gereden dan bij de crv. Hebben wij een goede keuze gemaakt.

De Jazz gekocht bij deBois in Velp volledig dealeronderhouden en van 1e eigenaar met 70.000 km, hopelijk gaan we hier heel veel plezier van hebben.

De ervaringen met deze auto zijn gezien het pas korte bezit allemaal door mij op goed gezet.

Installatie lpg g3

Inmiddels in 10 maanden tijd 25000 km gereden. Met verwachting dat dit aankomende jaren, per jaar nog meer wordt besloten om op lpg te gaan rijden. Het is een prins vsi 2.0 geworden ingebouwd bij bekend installateur in Rijssen.

Na aanschaf is in de garantie periode een nieuw geleverde accu (in afleverbeurt) kapot gegaan. Daarnaast hield de radio er mee op. Beide mankementen zijn door de dealer keurig hersteld.

Ervaringen met de auto zijn zeer positief, prima meekomen in het verkeer, voor het segment voldoende ruimte en ook voor ons gezin met 4. Met vakantie een bagagewagen aangeschaft om alle kampeerspullen kwijt te kunnen. De auto rijdt zonder probleem de bergen over, wel wat vaker terugschakelen, maar de auto blijft rijden en heeft ons veilig hen en weer thuis gebracht.

Ons verbruik is bij meerijden in het verkeer circa 1.18. Bij zuinig rijden maximaal 100 en veelal in meerijden achter vrachtwagen is 1:22 mogelijk. Tijdens vakantie kwamen we over een afstand van 4000 km (snelweg, bergen en bagagewagen(100-120) uit op 1:14,4.

Het enige wat mij in negatieve zin is opgevallen is dat de auto van binnen snel beslaat, wanneer het iets vochtig is. Enige oplossing is dan de airco.

Beurt voor de lpg installatie

Inmiddels 25.000 km op lpg gereden en dat bevalt erg goed. Met tank van 53 liter en 80% vulling is de actieradius per lpg tankbeurt 550/600 km. De prins vsi 2.0 krijgt nu beurt en vervolgens pas weer wanneer de installatie op 100.000 km zit.

Inmiddels ook wat onderdelen moeten laten vervangen:

Bij 102740: Wiellager linksachter
Bij 110108: buitenste aandrijfaskoppeling linksvoor (homokineet)
Bij 113569: koppelingscilinder.

Dit naast het regulier onderhoud bij een kleine en grote beurten.

Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat dit me qua onderhoud toch wat tegenvalt. Wellicht gewoon pech, maar ben ook wel benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.