Honda Jazz 1.4 Style Mode (2010)

autoreview

Honda Jazz
Honda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda JazzHonda Jazz

Signalement

UitvoeringJazz 1.4 Style Mode
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf5 km
KM-stand laatst5.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

 • 5.000 km

Na ruim 20 jaar in Renault te hebben gereden van R19 naar Megane en als laatste de Scenic 2004. 2 a 3 keer per jaar extra naar de garage om storingen te verhelpen. Geen vertrouwen meer in dit merk. Als ik de reviews van andere Scenic rijders lees stond me,waarschijnlijk, nog het e.e.a. te wachten. Net voor een servicebeurt waarbij ook de distributieriem moest worden vervangen besloten om in te ruilen. Verschillende reviews en testen, ook internationale, gelezen. De nieuwe modellen zoals Urban Cruiser en Jazz spraken ons aan. Toch nog even langs Renault gegaan om een inruilprijs indicatie (Modus) te hebben. Bij 2 dealers geweest, beide geen expl. om in te rijden. 1 had helemmal geen exemplaar voorhanden! Bij Toyota ook geen expl. voor een proefrit. Bij Honda aangekomen volop keus en meteen een proefrit. De Style Mode was net uit. Rijker uitgerust tegen geringe meerprijs. Maar wel zonder CC, automatische handrem en verlichting. Deze zaken hebben we (ook vrouw en dochter) het meeste gemist in het begin.Maar alles went. En een CC komt er nog wel. Inruilprijs op Modus niveau.

Er staat wel wat tegenover. Goede stoelen.Heel goed geluid uit de audio.Speakers voor en achter, stuurbediening. Alle instrumenten voelen heel degelijk aan. Veel glas waardoor van alle kanten goed zicht op de omgeving. En genoeg ruimte, ook achterin.De auto stuurt heel fijn.Goede communicatie en je kunt met hoge snelheid de bocht om, zonder sterk over te hellen. Stevige vering, op slechte wegen merk je dat zeker.Geen rare capriolen tijdens gladheid ondanks zomerbanden. Kreeg wel meldingen dat de
stabiliteits controle aktief was. Een veilige voorziening in extreme situaties. Voorzichtigheid blijft geboden.

In stadsverkeer snel uit de startblokken.Zeer wendbaar en de motor staat toe dat je met een lage snelheid in een hoge versnelling kunt rijden.Het schakelen verloopt uitermate soepel. Ik weet niet of het goed is maar ik sla nog wel eens een versnelling over zonder dat de motor zich hiertegen verzet. Op de buitenweg gewoon goed. Opletten dat je niet ongemerkt te hard rijdt door het lage geluidsniveau en door het gemis van CC. De eerste bon is al binnen. Minder last van windgeruis dan voorheen.Genoeg vermogen om snel in te halen. Ik kan het niet genoeg benadrukken maar het gaat allemaal zo gemakkelijk en vanzelfsprekend.Het verbruik momenteel 1 op 16,5.Beter dan ik gewend was en dat met 3 chauffeurs met een eigen rijstijl.

Tot zover mijn eerste ervaringen met deze Jazz. We verwachten er vele veilige kilometers mee te rijden en zijn zeer tevreden over deze aankoop.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens