Honda Jazz 1.4i ES (2007)

Honda Jazz 1.4i ES (2007)

UitvoeringJazz 1.4i ES
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2021

na 3 jaar de balans

3 jaar geleden. de Renault grand scenic waar we prive in reden begon ons steeds vaker in de steek te laten. en met 3 jonge kinderen is dat niet iets waar je op zit te wachten (anders ook niet trouwens.). Mijn schoonvader had net een Honda jazz gekocht en de ruimte en betrouwbaarheid vonden we wel erg fijn. Dus ik ben op zoek gegaan. Een aantal gereden tot ik deze tegenkwam. hij stond al een tijdje bij een dorpsgarage in de buurt die er eigenlijk geen tijd voor had gehad, maar hem nu toch maar op internet had gezet. Bij aankomst een rondje gelopen en hij zag er op een paar kleine plekken na goed uit. Alleen bij de wielkast achter was er een lelijke plek. Dit is een bekend punt van deze auto's.

Een proefrit gemaakt. De cvt is erg prettig en ik was verrast hoe prettig hij stuurt en hoe luxe hij is. Het interieur was daadwerkelijk als nieuw. De auto was van een oudere dame (precies de doelgroep van deze auto) en die had hem bij de garage waar ze hem had gekocht achtergelaten voor een nieuwe.

Besproken dat de schade bij de wielkast gerepareerd zou worden en een klein bedrag voor de renault besproken.

In de 3 jaar heeft de auto ons 2 keer laten staan door een kapotte accu. de 2e keer was een week na de eerste en door een fout van de garage. verder behalve reguliere dingen nooit iets aan kosten aan deze auto gehad.

Een paar weken geleden hebben we over het verkopen van de auto gehad. hij heeft de afgelopen jaren door omstandigheden weinig gereden aar we hebben nog steeds wel 2 auto's nodig. een kennis wilde er ook een mooi bedrag voor betalen. Toch hebben we besloten hem (nog) niet weg te doen. Elke keer als ik ermee rijd (en ik rijd normaal veel nieuwere grotere en luxere auto's) ben ik verbaasd over hoe leuk hij rijd. veel comfort, ruimte en zelfs scherp en precies sturen.

Zijn er ook nadelen? jazeker. Ik ben lang en op lange afstanden kan ik niet goed zitten. Op een rit van 130 km kreeg ik zo veel last dat ik moest stoppen onderweg. en bij veel wind merk je dat hij daar gevoelig voor is. Moderne techniek zit er ook niet veel op. geen cc, geen bleutooth en zo nog veel meer.

Ondanks het oude mensen imago is het een onderschatte gezinsauto. En ik merk dat ik toch iedere keer met een glimlach uitstap.