Honda HR-V 1.5 Executive (2015)

Honda HR-V
Honda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-VHonda HR-V

UitvoeringHR-V 1.5 Executive
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2023

Aanschaf op 1-4-2023

Fijne zuinige auto. Hij is gekocht tegen meeneemprijs bij Autobedrijf de Jong in Helvoirt ( een heel prettig autobedrijf! ) Er moet nog e.e.a. worden bijgewerkt bij het infotainmentsysteem en de bestuurdersstoel moet worden opgevuld want de vorige eigenaar was een beetje zwaar denk ik.
Volgende week laat ik een autobekleder daar even naar kijken.
Misschien laat ik de nog aanwezige Recaro er wel in zetten te zijner tijd. In de auto is door de vorige eigenaar gerookt zo te ruiken. Enig spuit- en uitdeukwerk is nodig voor het wegwerken van wat gebruikssporen en het herstel van een slordig gespoten carosseriedeel links.

Nokkenas-probleem

Als je de auto start als hij koud is klinkt er een paar seconden geratel.
Dit is waarschijnlijk een nokkenas-probleem van de eerste modellen dat in de Benelux een aantal keren onder coulance is verholpen. Mijn auto komt echter uit Duitsland en die coulance regeling is toch al afgelopen. Reparatie kostte incl. gebruik leenauto € 719,50. Balen dus!
Op naar de volgende kostenpost : herstellen lakschade op diverse plekken incl. loslatende blanke lak door knullig spuitwerk in Duitsland!

Update Garmin navigatiesysteem

15-4-2023 :De update van de kaart van het Garmin navigatiesysteem is inmiddels geplaatst. Kosten € 22,32.
21-4-2023 : 27 ml Xado Stap 1 bij de motorolie gedaan.
Voor de werking zie www.xado.nl

Terug naar de leverancier voor overleg

Ik ben vandaag terug geweest naar autobedrijf de Jong in Helvoirt om de problemen met de VTEC actuator en het spuitwerk voor te leggen. Na overleg tussen verkoop en chef werkplaats is een stuk financiële compensatie aangeboden en door mij geaccepteerd! Netjes geregeld!

Na enige tijd,,.

Ik ben heel tevreden over de HR-V. Hij rijdt soepel, verbruikt 1 op 16-17 gemiddeld en de carrosserie is overzichtelijk genoeg. De Garmin navigatie is niet geweldig en doet af en toe raar maar ik gebruik ook Google Maps en indien nodig een TomTom-systeem.
Vooral de slimme achterbankconstructie ( magic seats ) is heel fijn. 1 x per maand mag ik helpen bij het transport van hier geplaatste ex-zwerfkatten uit Cyprus en daar passen er tot zo'n 35 van in mijn auto.
Ik verwacht deze auto nog jaren te rijden.

9,5