Honda CR-Z 1.5 GT (2010)
Uitvoering | CR-Z 1.5 GT |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Sportief en zuinig
De Honda CR-Z, sportief en zuinig!
Volgens sommige autoreviews is deze auto 'The best of both worlds' betreffende sportiviteit en zuinigheid, volgende andere reviews is de Honda CR-Z geen van beide; geen zuivere sportauto en geen heel zuinige auto. Ik denk dat beide waar is en het is vooral belangrijk om goed te weten wat je zoekt in een auto.
Ik zocht een zuinige auto voor woon-werkverkeer, maar ik houd ook zeker van strak sturende auto's. Voor mij is de sportiviteit die de Honda CR-Z biedt vooral een bonus. Het is een unieke combinatie die je in heel weinig auto's vindt. Het is een laag zittende coupe, met korte slagen van de pook, vlotte prestaties en toch nog de zuinigheid. En natuurlijk is de handbak ook uniek in combinatie met de hybride technologie. Vlotte prestaties worden geleverd door de elektromotor en de verbrandingsmotor, een mooie combinatie van koppel onderin door de elektromotor en vermogen bovenin i.c.m. de verbrandingsmotor. Het is echter geen hoogtoerig VTEC blok.
Ik ben tot op heden zeer tevreden, de GT uitvoering is een aanrader, dan is de CR-Z ook nog van alle gemakken voorzien (Xenon, cruise control, parkeersensoren, subwoofer, etc.).