Honda Civic CRX Coupé 1.6i (1993)
Uitvoering | Civic CRX Coupé 1.6i |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik ben zeer tevreden over mijn Honda CRX 1.6 16v uit 1993. Het betreft een van de laatste exemplaren die zijn verkocht van deze 2e generatie CRX. Dit model is tot juni 1993 verkocht, mijn Honda CRX is van de maand april. Geen spoor van roest op de bekende plekken: dorpels en achterscherm. De auto is in januari 2003 ingevoerd uit Duitsland. Mijn Honda CRX kwam zonder problemen door de RDW keuring. De auto was in Duitsland aangeschaft bij een officiele Mazda dealer. Het verschil in benzineverbruik met mijn vorige auto (een Toyota Corolla 1.3XLi 3-drs HB. uit 1994 met 71.000km) is zeer minimaal.
De wegligging en motorprestaties zijn uitstekend. De ´achterbank´ van de CRX is zeer klein en kan nauwelijks dienst doen als daadwerkelijke achterbank. Kofferruimte heeft een hoge tildrempel, maar is wel erg diep. Het standaard elektrisch schuif/kanteldak is ideaal bij warm weer, Maar let wel op voor roestvorming aan de rand van de binnenzijde van het schuifdak.
Conclusie: Een zeer betrouwbare auto met een gunstig benzineverbruik, een in verhouding zeer sterke motor; 124 pk bij 909 kg.
N.V.T.