Honda Civic 2.2i-CTDi Sport (2007)
Uitvoering | Civic 2.2i-CTDi Sport |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De meest complete auto voor zijn geld en een redelijke tot goede zit voor iemand met lange benen. De kinderen 5 en 2,5 kunnen prima achter mij zitten zonder voeten in mijn rug omdat de stoel eigenlijk naar voren moet. Zeer vlotte wagen, heel prettig sturen en als je daar geen gebruik van kan maken omdat je in de file staat heb je altijd nog de ’Hongkong by night’ van het dashboard waar je je over kan blijven verbazen. Zeer onconventioneel zal ik maar zeggen. En erg belangrijk ook een dealer die geinteresseerd is om de auto te verkopen en dus prettig is om zaken mee te doen. Ik zal proberen zo nu en dan een stukje te schrijven om mijn ervaringen te delen, ik heb zelf dankbaar gebruik gemaakt van alle verschillende reviews met nogmaals dank aan collega auteurs.
29-6-7:
De Honda nu 1 week in bezit, heerlijke auto! Een zeer stille diesel die zeer flot oppakt en vanaf de 2500/3000 toeren een extra boost lijkt te krijgen hierdoor kom je zeer makkelijk mee in het verkeer. De binnenruimte blijft verbazen.
Ik heb een ipod aansluiting in laten bouwen waarmee je je ipod via de radio bediening kan bedienen. Helaas niet helemaal op de apple manier. De ipod wordt als cd wisselaar gezien. Je kan 8 of 9 playlists aanmaken en die worden als afzonderlijke discs gelezen. Geen nummertitels in het display, en de track nummers gaan maar tot 99 per playlist. een beetje knullig. Maar het geluid is erg goed. Het zicht naar achteren wordt als zeer beperkend ervaren in andere reviews. Ik moet zeggen dat het me wel mee valt.
Na dit weekje rijden is er mij een aantal zaken opgevallen die onhandig zijn. Ze zijn allemaal niet zo heel erg gelangrijk maar ik vermeld ze toch maar even:
- grote contactsleutel en aan de andere kant van het dashboard de startknop. Het nut ontgaat me hiervan. Wanneer je een keyless systeem hebt snap ik het wel maar in dit geval vind ik het een beetje onzin.
- de inklapbare buitenspiegels kunnen niet op een automatische stand gezet worden en kunnen alleen bediend worden wanneer het contact aan staat. Het komt vaak voor dat je besluit je spiegels in te klappen als je al geparkeerd staat en net de motor hebt afgezet, dan moet dus eerst de sleutel weer in het contact om de spiegels te kunnen bedienen.
- wanneer de deur vergrendeld is kan je niet van binnen uit de deur openen zonder binnen eerst weer de vergrendeling er af te halen, het zou handig zijn als de vergrendeling er automatisch afgaat wanneer je het portier wilt openen.
- De knipperlichtpook komt niet altijd terug wanneer je een bocht maakt. Dit is erger bij naar rechts gaan dan naar links. Je moet met de hand vaak het pookje terug duwen.
- Opvallend is dat je toch makkelijk met spinnende wielen optrekt wanneer je vlot weg wilt. De anti slip regelaar lijkt dan helemaal niet op te pakken.
19-10-07
de teller loopt richting de 10.000km en ik moet bekennen dat ik niet veel nieuws te melden heb. Het blijft een prima auto die neigt naar een sportieve rijstijl de deur electronica blijft knullig, ...oh ja toch nog wat.
voor de zomervakantie heb ik speciale civic dakdrager op de auto gemonteerd. Dat was nog een aardige klus:
-een dakstrip moet losgepeuterd worden en op enkele plekken moet er een stuk tussenuitgezaagd worden. Er komen dan schroefgaten in de dakrail in beeld waarop de dragers geschroefd worden. Uiteindelijk wel een nette en degelijke constructie die zeer betouwbaar is gebleken maar het had wel wat makkelijker gemogen. Met dragers heb je behoorlijk last van windgeruis ondanks het aerodinamische uiterlijk ervan.
Vervolgens heb ik nog wat te zeuren, de automatische verlichting pakt wat laat op. Het moet behoorlijk donker zijn voor dat het licht aan gaat, bij bv een flinke regenbui of schemering gaat de verlichting niet aan. Er is geen keuze voor een automatische continustand. Al met al dus aan het ’good old’ pookje draaien. Werkt natuurlijk ook prima.
Ook ik heb wat gekraak in de achterwielophanging / vering/schokbrekers maar dat duurt meestal niet lang en komt maar soms voor. Ik heb er verder geen acties op ondernomen.
15-04-2008
Vandaag naar de dealer gebracht voor de eerste beurt, had eigenlijk al 4000 km geleden moeten gebeuren maar ach. Naast olie bijvullen heb ik niet veel aan de auto hoeven doen. Geen verdere opmerkingen. Als er problemen zijn gevonden door de garage dan zal ik dit hier nog melden. Ik verwacht geen schokkende zaken.
De centrale ontgrendeling via de afstandsbediening liet het een keer afweten, het is 1 x voorgekomen maar ik vind het wel al wat snel in de eerste week. Ik hou het wel even in de gaten. Verder geen problemen.
Voor de afstands bediening blijk je vij dichtbij te moeten staan en soms doet hij het dan nog niet. De sleutel in het slot dan maar.
15-04-2008
de afstandsbediening heeft het onmiddels wat vaker laten afweten en dan gaat de auto alleen open dmv de sleutel in het slot.